infakt__frame.jpgSeminar posvećen primeni Zakona o sprečavanju sukoba interesa pri vršenju javnih funkcija biće održan u Valjevu 12. decembra. Organizator seminara je Republički odbor za rešavanje o sukobu interesa i organizacija Transparentnost Srbija u saradnji sa Evropskim pokretom u Srbiji.
Seminar je namenjen funkcionerima organa lokalne samouprave i organa javnih preduzeća čiji su osnivači opštine, koji svoje funkcije obavljaju u Valjevu i susednim opštinama. Cilj seminara je upoznavanje predstavnika lokalne samouprave i lokalnih javnih preduzeća sa obavezama koje donosi Zakon o sprečavanju sukoba interesa pri vršenju javnih funkcija.
Seminar u Valjevu je deo projekta koji sprovode organizacija Transparentnost Srbija iz Beograda i Republički odbor za rešavanje o sukobu interesa, a ovakvi seminari održaće se u još nekoliko gradova u Srbiji. Realizacijom ovog projekta omogućiće se nesmetana primena propisa o sprečavanju sukoba interesa što će doprineti većoj odgovornosti javnih službenika i daljoj demokratizaciji naše zemlje.
Gosti seminara biće Milovan Dedijer, predsednik Republičkog odbora za rešavanje o sukobu interesa, Ljubinko Radenković, član Republičkog odbora, Vladimir Goati, predsednik organizacije Transparentnost Srbija i Nemanja Nenadić, izvršni direktor ove organizacije.
Seminar počinje u 11 sati u velikoj sali SO, a otvoriće ga Miroslav Vuković, predsednik SO Valjevo.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…