Škola porodiljstva ’’Akademik Vojin Šulović’’ treći put za redom održava se u ZC Valjevo od 5. do 11. decembra 2005. godine. Nastava se odvija uglavnom u Zdravstvenom centru. Konferencija za novinare će biti održana u sredu 7. decembra u 10 sati u Sali Edukativnog centra. Izjave će dati direktor Škole dr Paja Momčilov, asistent Medicinskog fakulteta u Beogradu i dr Zoran Jokić, načelnik Ginekološko-akušerske službe.
Škola je namenjena specijalistima ginekologije i akušerstva i specijalizantima završne godine. Bodovana je prema ECTS ( Europian Credit Transfer System). Cilj škole je da se teorijski i praktično obrade ključni problemi akušerske prakse. To se postiže prikazom najaktuelnijih stavova iz relevantne stručne literature i obukom polaznika za primenu u svakodnevnom radu. Predavači u školi su istaknuti stručnjaci i nastavnici i naših medicinskih fakulteta. Ginekološko-akušersko odeljenje bolnice u Valjevu predstavlja jednu od najorganizovanijih i najopremljenijih odeljenja u Srbiji i pruža odlične uslove za kvalitetno odvijanje ovog vida nastave.
Pokrovitelji škole su Centar za kontinuiranu edukaciju Medicinskog fakulteta u Beogradu, Ginekološko-akušerska sekcija Srpskog lekarskog društva i Zdravstveni centar Valjevo. Ove godine pokrovitelj je i američki narod preko CRDA programa, odnosno Agencija za međunarodni razvoj (USAID) preko Organizacije za međunarodni razvoj (IRD). IRD u Zapadnoj Srbiji sprovodi program Obnova zajednica kroz demokratsko delovanje koji je u prethodne dve godine značajno pomogao ZC Valjevo u opremanju medicinskim aparatima i edukaciji.
anje koji je u prethodne dve godine značajno pomogao ZC Valjevo u opremanju medicinskim aparatima i edukaciji.
@@@

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…