infakt__frame.jpgAnđelka Petrović, plivačica PK “Valis”, osvojila je jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju na takmičenju u Zrenjaninu, održanom proteklog vikenda.
Vanja Petronijević ovoga puta je u veoma jakoj konkurenciji ostao bez medalja, ali je isplivavši svoje lične rekorde u disciplinama 50 m kraul i 50 m i 100 m leđno ostvario odlične plasmane – po jedno četvrto, peto i šesto mesto.
Dobro su plivali i Katarina Jovanović i Dobriković Marko.
Na ovom plivačkom mitingu, koji se nalazi u kalendaru takmičenja Evropske plivačke federacije, učestvovalo je više od 320 plivača iz 30 klubova iz 5 država – Mađarske, Rumunije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije i Crne Gore. Plivanjem na ovom takmičenju svi učesnici su se uključili u svetsku humanitarnu akciju “World Swim for Malaria” čiji je cilj prikupljanje sredstava za borbu protiv malarije od koje godišnje u svetu umre više od 3 miliona ljudi, a od toga milion su deca.
Oborena su 4 državna rekorda i postavljena su 3 nova rekorda mitinga. Najbolji pojedinci mitinga su : Miroslava Najdanovski i Ivan Guteša, oboje iz PK “Proleter”.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…