infakt__frame.jpgProjekat UNICEF-a i resornih ministarstva Vlade Republike Srbije pod nazivom “Škola bez nasilja – ka sigurnom i podsticajnom okruženju dece”, nedavno je započeo u beogradskim osnovnim školama, a ovim programom biće obuhvaćeno 50 osnovnih škola u Srbiji.
Projekat “Škola bez nasilja” je sveobuhvatni program za učenike, nastavnike, roditelje i celu zajednicu, koji UNICEF realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete i sporta, Ministarstvom zdravlja, Ministarstvom rada, zapošljavanja i socijalne politike, Savetom za prava deteta i Zavodom za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.
Po rečima psihologa Nine Skarep, neophodno je da se u borbu protiv nasilja uključe deca, nastavnici, roditelji i celokupna lokalna zajednica i ocenila da to treba da bude način života, a ne akcija.
Cilj projekta “Škola bez nasilja” je razvijanje svesti o problemu nasilja među decom, kao i izgradnja zaštitne mreže u školama.
UNICEF je za promotera ovog projekta izabrao košarkasa Aleksandra Đorđevića, a nastavlja se i kampanja prikupljanja sredstava za primenu programa “Škola bez nasilja” u školama širom Srbije.
Nasilje postoji i kod dečaka i kod devojčica, i u proteklih 15 godina deci su pruženi svi mogući oblici loših poruka, što nam se sada vraća.
Početak ovog projekta je značajan trenutak u velikom osvešćenju čitavog društva, ali će ostati “mrtvo slovo na papiru” ukoliko se u njega ne uključe svi.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…