infakt__frame.jpgKroz republički budžet u 2006.-toj godini trebalo bi da bude povećan transfer sredstava opštinama za 10 do 11 % u odnosu na ovu godinu. Ipak, kriterijuma na osnovu kojih će se odlučivati koje će opštine u Srbiji ostvariti pravo na to još uvek nema. Zato će Predsedništvo Stalne konferencije gradova i opština proslediti dopis Ministarstvu za fanansije koje bi trebalo što hitnije da odgovori i odredi kriterijume.

Stalna konferencija gradova i opština najavila je održavanje svoje XXXV Skupštine 05. decembra 2005. godine u beogradskom Sava centru. Moto ovog najznačajnijeg okupljanja predstavnika lokalnih vlasti naše zemlje u ovoj godini je ” KA BOLJOJ LOKALNOJ SAMOUPRAVI KROZ PARTNERSTVO CENTRALNE I LOKALNIH VLASTI”.
Glavne teme rasprave na Skupštini biće Primena Zakona o lokalnoj samoupravi – godinu dana posle i Imovina i finansiranje lokalne samouprave.
Kako je zamišljeno, Skupština će, ovoga puta, kroz otvoreni dijalog predstavnika lokalnih vlasti sa najvišim predstavnicima centralnih vlasti Republike Srbije – predsednikom Republike, predsednikom Vlade Republike Srbije, predsednikom Narodne Skupštine, kao i resornim ministrima u Vladi – nastojati da pruži odgovor na suštinska pitanja lokalne samouprave u Srbiji danas. Veruje se da će upravo ovaj susret označiti puni početak strukturnog dijaloga između centralnog i lokalnog nivoa vlasti u Srbiji, za koji su obe strane već iskazale svoju iskrenu opredeljenost.
Ovogodišnja Skupština SKGO je izborna – na njoj će se, tajnim glasanjem, birati predsednik, članovi Predsedništva, članovi i predsednik Nadzornog odbora i predsednici 10 resornih odbora SKGO. Takođe, Skupština će raspravljati i odlučivati o drugim važnim pitanjima od značaja za rad organizacije u sledećoj i narednim godinama.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…