infakt__frame.jpgAutonomni ženski centar, Žene na delu, mreža SOS telefona i Ženski fond rekonstrukcija i ove godine organizuju kampanju 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama od 25. novembra (Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama) do 10. decembra (Međunarodni dan ljudskih prava). Nositeljka kampanje za Kolubarski okrug je Grupa za emancipaciju žena »HORA« iz Valjeva uz podršku Ženskih inicijativa Valjevo.  
Ove godine kampanja je posvećena promovisanju mera zaštite od nasilja u porodici koje su predviđene novim porodičnim zakonom. Slogan ovogodišnje kampanje je CRVENI KARTON ZA NASILNIKE. MERE ZAŠTITE OD NASILJA U PORODICI POSTOJE.
Kao i svake godine Žene na delu i Act women organizovaće performans sa porukom CRVENI KARTON ZA NASILNIKE koji prikazuje neefikasnost institucija u rešavanju problema nasilja i traži doslednu primenu mera zaštite iz porodičnog zakona u svim gradovima Srbije. Performans Crveni karton za nasilnike održaće se u Valjevu 7.12.2005. u 12 časova ispred Privrednog suda u Valjevu. 
Ako je svaka četvrta žena žrtva nasilja bar znamo da će svaka četvrta žena dobiti šansu da se nekome obrati za pomoć.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…