infakt__frame.jpgDS je pokrenula inicijativu da se priča o onome što se radi ili ne radi i o propustima i slabostima u lokalnoj samoupravi i postavila više pitanja predsedniku Jovanu Tomiću, na koja nije dobila nijedan odgovor, rekao je Milovan Marković predsednik OO DS u današnjem obraćanju javnosti. Predsednik je izgleda odlučio da nekomunicira sa ostalim političkkim strankama, a u javnim nastupima uglavnom se žali da nema nikakva ovlašćenja i da se sve dešava van njegovih moći, a sa druge strane nijedna njegova odluka nije preglasana na sednicama SO, dodao je Marković.
Marković je podsetio da je Tomić sam izabrao koaliciju i tim nijedan član do sada nije promenjen, a Marković tvrdi i da saradnici predsednika Tomića više tajno nego javno govore da se sve odluke donose po volji i želji predsednika opštine.
Status Kosova je takođe nešto što zaokuplja građane Srbije i prilikom usvajanja Rezolucije koju je predložila Vlada Srbije DS je bila uzdržana prvenstveno zbog sadržaja u tački 4 gde se navodi da će svako rešenje za KiM biti u okviru Ustava, rekao je Marković i podsetio da je po Ustavu KiM pokrajina, što ograničava mandat našeg pregovaračkog tima u traženju kompromisnog rešenja što nije dobro.
Očekujemo i da se Vlada izjasni o Platformi koju je predložio predsednik Srbije Boris Tadić, kao jedinoj ponuđenoj politici bez koje se ne može ući u pregovore o konačnom statusu Kosova. Reč je o predlogu da se KiM podeli na dva entiteta u okviru celovitosti države Srbije i nijednog momenta se u pitanje ne dovodi integritet države, što je najbitnije. Mi ćemo učiniti sve da do pregovora dođe, ali i ostali moraju pokazati dobru volju za to da se nađe rešenje koje je u interesu građana Srbije, zaključio je Marković.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…