infakt__frame.jpgUsluge službe za pružanje pravne pomoći opštine Valjevo od juče se ponovo naplaćuju , što je i precizirano Odredbom o pružanju pravne pomoći građanima koja je u primeni još od 1999. godine.
Nadležnosti službe pravne pomoći utvrđene su 1999. godine kao i načini odnosno postupci po kojima služba radi. Pravna pomoć pruža sledeće vrste pomoći: sastavljanje podnesaka kojima se inicira pokretanje određenih postupaka, zatim sastavljanje pravnih lekova – žalbi i tužbi. Što se tiče plaćanja naknade za rad službe za pružanje pravne pomoći, odlukom je propisano da se za određene vrste akata plaća iznos od 50%, a za određene vrste pravne pomoći plaća se iznos od 25% od iznosa utvrđenom advokatskom tarifom.
-Pravo na to da traže pomoć u okviru službe pravne pomoći imaju svi građani naše opštine, s tim da je prioritet na onim građanima koji imaju tu potrebu, a nemaju mogućnost da je plate – to su socijalno ugrožena lica, izbeglice, vojni invalidi i samohrane majke.
Postoje i situacije kada služba pravne pomoći mora odbiti pružanje pomoći , to se dešava u situacijama ako bi došlo do povrede zakonskih propisa ili ako bi to bilo štetno po interes stranke.
Građani koji spadaju u grupu onih koji mogu biti oslobođeni plaćanja naknade treba da ponesu sa sobom isprave kojima će dokazati svoj status. Sve dodatne informacije građani mogu dobiti svakog radnog dana od 8 do 14 časova na šalteru u prizemlju zgrade opštine Valjevo.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…