infakt__frame.jpgPovodom uspešne saradnje sa Institutom za kardiovaskularne bolesti Kliničkog centra Valjevo,u sali hirurškog bloka danas je održana konferencija za novinare.
Hirurška služba ZC je prvi put uradila bajpas sa potključne arterije (arteria subclavia) na unutrašnju vratnu arteriju (carotis interna). Ovaj hirurški zahvat se sprovodi da bi se premostilo zapušenje zajedničke vratne arterije. Operaciju je uradio načelnik valjevske hirurgije dr Miodrag Ilić u saradnji sa dr Slobodanom Cvetkovićem iz Instituta za kardiovaskularne bolesti KC Srbija i timom saradnika. Ugradnja ove vrste bajpasa je proizvod dugogodišnje saradnje i zvaničnog ugovora između Zdravstvenog centra Valjevo i Instituta za kardiovaskularne bolesti.
O ovoj saradnji , o uzrocima nastanka kardiovaskularnih bolesti i preventivi govorili su načelnik valjevske hirurgije dr.Miodrag Ilić i dr.Slobodan Cvetković.
Hirurška sluzba ima dugogodišnju saradnju sa Institutom za kardiovaskularne bolesti koja je rezultirala uvođenjem savremenih hirurških metoda u operativni program bolnice u Valjevu.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…