infakt__frame.jpgJavno komunalno preduzeće Vidrak dobilo je u okviru Lokalnog ekološkog plana 120 kontejnera, vrednosti 250 hiljada eura koji će biti postavljeni uskoro po gradu i to po četiri u nizu. Postavljanje kontejnera očekuje se do kraja ove godine, nakon izvesnih pripremnih radnji kao što je određivanje lokacija i edukacija stanovništva.
– Jedan kontejner je za pet ambalažu, jedan je za staklenu, zatim za papir i jedan kontejner je za neorganski otpad, odnosno kućno smeće. Kontejneri sa pet ambalažom će se dovoziti u krug Vidraka, obezbeđena je presa, a ima i zainteresovanih kupaca za baliranu pet ambalažu, kaže Petar Todorović, direktor JKP Vidrak.
Novi kontejneri će biti postavljeni u onim delovima grada gde ima prostora, a u ostalim će se odnošenje smeća raditi kao i do sada.
-U zavisnosti od broja korisnika u ulici, radnici Vidraka vrše odnošenje smeća 3-4 puta mesečno. Odnošenje smeća vršimo i na poziv građana. Predviđeno je i da radnici Vidraka odvoze kabasto smeće, kauče, šporete i slično što ne može da se odloži u kontejner i to radimo svakog ponedeljka. Građani mogu pozvati direktno Vidrak ili preko Mesne zajednice i mi ćemo poslati kamion i to odložiti na deponiju.
JKP Vidrak je proširio u posledanja tri meseca broj korisnika usluga na periferiji i to na Užičkom putu, u Popučkama, na Šabačkom putu, u zaleđu Petog puka, Zabrdici i Jasenici za 1020.
– Znatno je povećan broj fakturisanih kvadratnih metara, tako da je mesečna realizacija povećana za blizu milion dinara. Za Vidrak je to jako veliki iznos i dogovor je da se iz tih sredstava nabavi HTZ oprema. Biće nabavljene kabanice i zimska odela i sve ono što je predviđeno po pravilniku o HTZ zaštiti.
Rebalansom budžeta za remont 5 vozila Vidraka opredeljeno je 4 miliona dinara. Jedno vozilo je već remontovano, drugo je u fazi remonta i očekuje se za desetak dana. Nedostatak vozila nadoknadiće se na taj način što će jedan kamion za odnošenje smeća biti angažovan u dve smene. Tokom januara meseca očekuje se da stignu dva nova vozila.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…