infakt__frame.jpgNa jučerasnjoj sednici Predsedništva Stalne konferencije gradova i opština održanoj u Sremskim Karlovcima, kojoj su prisustvovali predsednik opštine Valjevo , dr. Jovan Tomić i njegov zamenik Zoran Ilić, rečeno je, da će kroz republički budžet u 2006.-toj godini biti povećan transfer sredstava opštinama za 10 do 11 % u odnosu na ovu godinu.
Međutim, ocenjeno je juče, još nema kriterijuma na osnovu kojih će se odlučivati koje će opštine u Srbiji ostvariti pravo na to. Zato će Predsedništvo Stalne konferencije gradova i opština proslediti dopis Ministarstvu za fanansije koje bi trebalo što hitnije da odgovori i odredi kriterijume. Na jučerašnjoj sednici ponovo je pokrenuta inicijativa o donošenju zakona o imovini lokalne samoupave, zatražiće se i zvaničan stav Vlade Republike Srbije, jer pored dosadašnjih obećanja taj zakon nije ušao u skupštinsku proceduru. Rukovodstvo opštine Valjevo kandidovalo se za izbor novih članova Predsedništva Stalne konferencije gradova i opština. O tome će se odlučivati na narednoj sednici koja će se održati 5. decembra u Beogradu. Biraće se između Valjeva i Šapca, a ukoliko dobijemo, opština će delegirati predstavnika.
Takođe, opština Valjevo kandidovala se i za izbor novih članova Nadzornog odbora, za predsednika Odbora za međunarodnu saradnju, Odbora za komunalne delatnosti i stanove, za predsednika Odbora za zaštitu životne sredine, zatim Odbora za privredni razvoj, ali i za predsednika Odbora za kulturu, omladinu i sport. Od svega toga od izuzetne važnosti će biti ako budemo imali svog predstavnika u Predsedništvu Stalne konferencije. Na juče održanoj sednici u Sremskim Karlovcima, bilo je reči i o sporazumu sa Vladom Republike Srbije koji definiše blizu saradnju i aktivno učešće u radu.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…