Andrej Baroha (53), poljski drzavljanin koji je 30. septembra, vozeći autobus pun dece izazvao sudar na autoputu kod “Geneksa”, nalazi se u jednomesecnom pritvoru, jer je brzinom od oko 100 kilometara na sat, udario u crveni “jugo” registarskih oznaka VA 909-03 i izazvao lančani sudar.
Slaviša Spasojević (18) iz Valjeva, vozac “juga”, od tada je u komi, dok je njegov prijatelj Slaviša Savić (18), koji je bio na mestu suvozača, zadobio teške telesne povrede. Slavisa Spasojevic zadobio je nagnjecenje mozga i zivot mu je u opasnosti.
U autobusu koji je vozio Baroha bilo je oko 30 dece i vaspitaca koji su putovali iz Poljske. Udar autobusa je bio toliko silovit da je “jugo” posle nesrece bio zguzvan. Dvojicu povređenih mladica iz vozila su morali da izvlače vatrogasci. Očevici nesreće kažu da je prizor bio strašan, jer je autobus udario, pa nabacio “jugo” na druga vozila u koloni. Prilikom ovog sudara naneta je velika materijalna šteta, jer je oštećeno još pet vozila, a među kojima je i automobil MUP-a Srbije. Ostali vozači koji su učestvovali u lančanom sudaru nisu povređeni.

ima je i automobil MUP-a Srbije. Ostali vozači koji su učestvovali u lančanom sudaru nisu povređeni.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…