Pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i sporta u nedelju 9. oktobra u Sava centru biće organizovan jednodnevni seminar na temu Metodika nastave srpskog jezika i književnosti za učitelje iz Valjeva, Beograda i Užica.
Sa područja koje pokriva školska uprava Valjevo seminar će pohađati 1997 učitelja, od toga 220 iz Valjeva.
Predavači su prof. dr Miroljub Vučković, dr Milka Andrić, pomoćnik ministra prosvete i sporta, prof. dr Aleksandar Jovanović, dekan učiteljskog fakulteta, docent dr Rajna Dragićević i mr Zorana Opačić. Stručna usavršavanja koja se na ovaj način organizuju neophodna su i zbog dobijanja licenc za rad u prosveti. Veliku pomoć pri organizaciji odlaska na seminar pružile su svih 14 opštine koje pokriva školska uprava valjevo.
Prema informacijama sa kojima raspolaže školska uprava Valjevo, većina škola je u fazi normalizacije radnog vremena, odnosno obustave štrajka koji traje od početka školske godine.
– Ministarastvo prosvete uputilo je u ponedeljak dopis školama koje su u štrajku u kojima su obavešteni da ako do danas prekinu štrajk plate će biti obračunavane u punom iznosu, što se naravno neće desiti ukoliko časovi i dalje budu skraćeni na 30 minuta, kaže Zorica Jocić, načelnica odeljenja ministarstva prosvete u Valjevu.
Jedina škola koja je imala potpunu obustavu rada u prva dva dana ove školske godine je OŠ Nada Purić i dogovoreno je da se ti dani nadoknade kroz radne subote, a nikako kao šesti ili sedmi čas u toku radne sedmice. i dogovoreno je da se ti dani nadoknade kroz radne subote, a nikako kao šesti ili sedmi čas u toku radne sedmice.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…