Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljevic izjavio je da se pocetkom 2006. godine planira uvodenje obavezne vakcinacije novorodencadi na bakteriju hemofilus influenca, koja izaziva meningitis.

Predsednik Srbije Boris Tadic sastace se u Beogradu sa sefom Civilne misije Ujedinjenih nacija na Kosovu i Metohiji Serenom Jesenom-Petersenom.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Kofi Anan izjavio je da ce najverovatnije preporuciti pocetak pregovora o buducem statusu Kosova i Metohije.

Premijer Srbije Vojislav Kostunica ocenio je da je pet godina posle petooktobarskih promena “izvesno da su se dogodile promene na bolje, da se zivi sigurnije nego ranije, ali da nas ceka jos mnogo toga sto moramo brzo i na valjan nacin da uradimo”.

Pomocnik americkog drzavnog sekretara za politicka pitanja Nikolas Berns stize naredne nedelje na Balkan, saopstio je Stejt Department. Ta poseta je najavljena posto je specijalni izaslanik za Kosmet Kai Eide podneo izvestaj o stepenu ispunjenosti standarda sa preporukom koja se odnosi na pocetak razgovora o buducem statusu Kosova i Metohije. “Taj status je vazno pitanje koje se postavlja pred nas i medjunarodnu zajednicu”, rekao je portparol Bele Kuce Son Mekormak.

Savet bezbednosti razgovarace o Kosovu i Metohiji u drugoj polovini oktobra, prenela je agencija Asosijeted pres.

Fond Vlade Srbije za mlade talente odredio je konacnu listu postdiplomaca koji ce dobiti pojedinacne stipendije za studije u inostranstvu u iznosu od 15.000 evra, saopstio je ministar finansija Mladan Dinkic. Stipendije ce dobiti 85 kandidata iz svih oblasti, a iz budzeta je izdvojeno 126 miliona dinara, rekao je Dinkic na konferenciji za novinare.

Okruzno javno tuzilastvo u Smederevu podnelo je zahtev za sprovodenje istrage protiv predsednice opstine Jasne Avramovic zbog primanja mita posto postoji sumnja da je od 1999. do 2001. godine u vise navrata od vise lica primila mito.

ta od vise lica primila mito.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…