>>>Danas se navrsava pet godina od velikih demonstracija u Beogradu, organizovanih povodom izborne kradje na izborima za predsednika SRJ, ciji rezultat je bio odlazak sa vlasti Slobodana Milosevica i predaja duznosti legalno izabranom predsedniku Vojislavu Kostunici.

>>>Premijer Srbije Vojislav Kostunica, gostujuci na RTS-u, ocenio je da je 5. oktobar 2000. godine bio kamen medjas kojim je ucinjen sustinski raskid sa prethodnim rezimom, ali je bio i zakasneli prevrat zbog ratova u regionu i sankcija uvedenih nasoj zemlji.

>>>Predsednik Srbije Boris Tadic ocenio je, povodom pete godisnjice demokratskih promena, da “danas malo ko u Srbiji ima pravog razloga da bude zadovoljan”.

>>>U Beogradu se nastavlja dvodnevni skup “Srbija- Pet godine posle”. Na skupu ce, izmedju ostalih, govoriti i predsednik Srbije Boris Tadic i predsednik PASOKA-a i bivsi ministar spoljnih poslova Grcke Jorgos Papandreu.

>>>Specijalni izaslanik za Kosovo Kai Eide podneo je generalnom sekretaru UN Kofiju Ananu izvestaj o ispunjenosti standarda u Pokrajini. Detalji izvestaja nisu izneti u javnost. Jedino se zna da je Eide, u poslednjem trenutku, unosio neke izmene. Savet bezbednosti UN bi, kako se ocekuje, o izvestaju mogao da raspravlja u drugoj polovini oktobra.

>>>U zvanicnu posetu Beogradu dolazi ministar inostranih poslova Slovacke Eduard Kukan. Kako je najavljeno, sa zvanicnicima Srbije i Drzavne zajednice ministar Kukan ce razgovarati o prikljucenju nase zemlje evropskim i evroatlantskim integracijama i situaciji na Kosovu i Metohiji.

>>>Kako RTS nezvanicno saznaje Demokratska stranka saopstice danas na sednici Glavnog odbora odluku o mogucem izlasku iz republickog parlamenta. Razlog je nezadovoljstvo odlukom Administrativnog odbora da Bajram Omeragic i Esad Dzudzevic, izabrani na listi DS-a, ostanu narodni poslanici, iako je u Sluzbenom listu objavljeno njihovo imanovanje na funkciju zamenika ministara u Vladi.

>>>Komesar EU za prosirenje Oli Ren zapocinje balkansku turneju, tokom koje ce posetiti Beograd. Oli Ren ce 10. oktobra otvoriti pregovore o sporazumu o stabilizaciji i pridruzivanju sa Srbijom i Crnom Gorom, koje je Savet ministara EU odobrio u Luksemburgu. zumu o stabilizaciji i pridruzivanju sa Srbijom i Crnom Gorom, koje je Savet ministara EU odobrio u Luksemburgu. @@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…