>>>Šefovi diplomatija Evropske unije u Luksemburgu ce dati zeleno svetlo za pregovore o sporazumu o pridruživanju sa Srbijom i Crnom Gorom, koja time dobija prvi kvalitativno viši, “ugovorni odnos” s evropskom dvadesetpetoricom.

>>>Predsedavajuci Evropske unije Velika Britanija odložila je zakazan sastanak radne grupe za Hrvatsku koja treba da proceni napredak Zagreba na putu ka EU, sve dok šefovi diplomatija EU ne završe razgovore s Austrijom o nacinima pregovoranja s Turskom.

>>>Stalna delegacija Skupštine Srbije i Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope [PS SE], koju predvodi šef delegacije i predsednik Skupštine SCG Zoran Šami, ucestvovace na redovnom jesenjem zasedanju PS SE od 3. do 7. oktobra u Strazburu.

>>>Predsednik Srbije Boris Tadic otputovace u dvodnevnu zvanicnu posetu Madarskoj na poziv madarskog predsednika Lasla Šoljoma. Pored razgovora s predsednikom Madarske, Tadic ce imati susrete sa premijerom Ferencom Đurcanjom i sa predsednikom parlamenta Katalinom Sili.

>>>Sednica veca Vrhovnog suda Srbije, koja treba da odluci o žalbama na presudu takozvanoj Makinoj grupi, bice odrzana u Okružnom sudu u Beogradu. Na presudu Posebnog odeljenja, kojom su 18. novembra prošle godine optuženi Maksimovic Željko, Nikola Maljkovic, Vladimir Jakšic oslobodeni odgovornosti za ubistvo policijskog generala Boška Buhe, žalbu su uložili specijalni tužilac i advokati odbrane u delu koje se odnosi na osudujuce kazne zbog nedozvoljenog posedovanja oružja.

>>>Lider srpskih radikala Vojislav Šešelj izaci ce pred sudiju Haškog tribunala da bi se ponovo izjasnio o krivici, nakon što je optužnica protiv njega izmenjena i proširena.

>>>Pred Vecem Okružnog suda u Beogradu za ratne zlocine, salušavanjem svedoka, bice nastavljeno sudenje optuženima za ratni zlocin na poljoprivrednom dobru “Ovcara” kod Vukovara.

bice nastavljeno sudenje optuženima za ratni zlocin na poljoprivrednom dobru “Ovcara” kod Vukovara.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…