Na današnji dan pre šest godina četvorica funkcionera SPO našla su smrt u plamenu zapaljenom zločinačkom rukom, rekao je protoakon Ljubomir Ranković nakon parastosa na Ibarskoj magistrali na mestu njihove pogibije. Nadali smo se tada da će žrtva položena u temelju neše otdžbine i naroda doneti nekog ploda i roda. Danas možemo reći da ove žrtve nisu bile uzaludne, ali moramo biti svesni da kamioni ubice, kamioni naših nesuvislih interesa i bezumlja i dalje presreću nas same. Još nije Srbija zemlja onakva o kakvoj su maštali i sanjali Veselin, Zvonko, Vučko i Dragan.
Spomenik na mestu pogibije četvorice pripadnika SPO još uvek nije podignut, a ni ovozemaljska pravda za počinioce zločina po mišljenju SPO nije zadovoljena.
-Odavno se zna i ko su organizatori i ko su ubice, kaže Spasoje Krunić, član predsedništva SPO. Na žalost, pravda na zemlji nije uvek dostižna, ali se nadamo da ćemo i to dočekati. Greh se nosi i do devet kolena i slaba je uteha svimakoji se kriju. Projekat za spomenik na ovom mestu je odavno gotov, ali još nismo dobili sve saglasnosti, ali očekujem da će ljudi ipak doći pameti i shvatiti kakve je sve žrtve podneo SPO i koliko je puta potpuno neoptravdano bio optuživan, napadan i vrean. Nadam se da će doći osvešćenje.
Današnjem parastosu na Ibarskoj magistrali prisustvovali su članovi i rukovodstvo stranke iz Valjeva, Lajkovca i Lazrevca. Ostala je i nada da će do sledeće godine naša zemlja bar za korak iskoračiti ka svetlosti i celom srpskom narodu srećnije i bolje dane.

godine naša zemlja bar za korak iskoračiti ka svetlosti i celom srpskom narodu srećnije i bolje dane.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…