Valjevo je jedna od 14 opština zapadne Srbije koja učestvuje u programu Revitalizacija zajednice kroz demokratsku akciju zahvaljujući svom privrednom potencijalu, velikoj motivaciji lokalne samouprave i jakoj građanskoj inicijativi. Lokalna samouprava učestvovala je sa više od 25% sredstava u ukupnoj vrednosti projekata, a nakon četiri godine u Valjevu je realizovano 113 projekat u vrednosti od 3.501.874,98 dolara.
– CRDA program je zamišljen kao petogodišnji, a dobra vest je da će program biti produžen za još godinu dana, rekla je sinoć Stefani Kostić, koordinator Regionalne kancelarije IRD-a u Valjevu. U protekloj godini smo se u velikoj meri oslanjali na podršku CRDA koordinatora, Komisija i zajednica i zbog toga smo se večeras okupili da obeležimo “CRDA day” i da se zahvalimo svima koji su bez ikakve naknade radili na poboljšanju žiota u svojoj zajednici.
“Revitalizacija zajednice kroz demokratsku akciju” je šestogodišnji program SAD finansiran od strane Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj. Od jula 2001. Organizacija za pomoć i razvoj (IRD) sprovodi ovaj program u zapadnoj Srbiji u cilju razvoja zajednica. CRDA pokreće građane da se lično angažuju na unapređenju kvaliteta života kroz ekonomski razvoj i zaštitu reproduktivnog zdravlja. ne da se lično angažuju na unapređenju kvaliteta života kroz ekonomski razvoj i zaštitu reproduktivnog zdravlja. @@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…