Pre tačno tri meseca, 20. juna u naselju Koliubara II, Vujićev venac direktor Građevinske direkcije Srbije Slaviša Zlatanović predao ministru za kapitalne investicije Velimiru Iliću ključeve od stanova namenjenih pripadnicima vojske i policije, a on ih odmah svečano uručio ministru policije Draganu Jočiću i komadantu garnizona Valjevo pukovniku Stojanu Batiniću.
Krajnji korisnici ni nakon tri meseca nisu dobili ključeve od stanova jer su odmah nakon predaje i odlaska novinara ključevi vraćeni ministrima. Tragom te vesti obratili smo se direktoru Građevinske direkcije Srbije koji je u izjavi za našu televiziju 1. jula izjavio da je posao do njih završen i da ne zna ništa o tome.
19. avgusta u Leliću isto pitanje smo uputili i ministru za kapitalne investicije Velimiru Iliću koji takođe nije zmao ništa da nam kaže gde su ključevi, ali je tražio da mu se uputi dopis na osnovu koga će on moći da traži dalje informacije. Zatim smo upućeni i na stambenu komisiju Vlade Republike Srbije, ali predsedavajući Zoran Lalović, inače ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu nije imao nikakva saznanja o stanovima i ključevima.
Na naše insistiranje kod Slaviše Zlatanovića da nam kaže šta se dešava sa tim stanovima, rečeno nam je da je GP Jablanica započelo popravke u stanovima u Vujićevom vencu i da će nakon toga sve biti kako je i planirano.
Inače u naselju Vujićev venac već više godina postoje tri stambena objekta sa 73 stana oko kojih postoji dosta pravnih problema. 10 stanova pripalo je preduzeću Vujić Valjevo kao suinvestitoru, a ostatak Vladi RS. koja ih je namenila pripadnicima vojske i policije i jedan broj slobodnom tržištu.
U naselju Milorada Pavlovića postojie 53 stana takođe namenjena pripadnicima vojske i policije.
Iako je prilikom posete Valjevu pre tri meseca obećano da će do kraja godine biti stavljeni u funkciju i stanovi u naselju Milorada Pavlovića, prema Zlatanovićevim rečima postoje problemi sa ranijim izvođačem radova Trudbenikom, ali da bi radovi i tu trebalo da počnu uskoro.
I na kraju ostaje nejasno zašto su ključevi 20. juna uopšte onako ceremonijalno dodeljeni, kada posao nije završen do kraja.

o zašto su ključevi 20. juna uopšte onako ceremonijalno dodeljeni, kada posao nije završen do kraja.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…