>>>Predsednik Srbije Boris Tadic izjavio je da je bivši vojni lider bosanskih Srba i haški optuženik Ratko Mladic veliki problem za Srbiju i da je u nacionalnom interesu da on bude pronaden i izrucen Hagu.

>>>Specijalni izaslanik generalnog sekretara UN Kaj Eide najavio je da ce kompletan izveštaj o ispunjenosti standarda na Kosovu i Metohiji podneti u prvoj polovini oktobra, a ne krajem septembra, kako je bilo ocekivano, saznao je Tanjug u sedištu UN. Eide ce u Njujorku usmeno obavestiti generalnog sekretara UN Kofija Anana o situaciji na Kosovu i Metohiji.

>>>Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Draškovic ponovo ce se obratiti Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija i govorice o Kosovu i Metohiji.

>>>Ministar za privredu i privatizaciju Srbije Predrag Bubalo ocenio je da ce biti teško predstavnicima Medjunarodnog monetarnog fonda objasniti zašto nisu prihvacene njihove preporuke u novom zakonu o penzijsko-invalidskom osiguranju.

>>>Izrucenje bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladica Medunarodnom sudu za ratne zlocine pocinjene u bivšoj Jugoslaviji nece biti uslov za pocetak pregovora o zakljucivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruzivanju sa Evropskom unijom, izjavio je predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica u intervjuu produkcijskoj grupi “PG Mreža”.

>>>Poslanici Skupštine Srbije pocece raspravu o amandmanima na Predlog zakona o dobrovoljnim penzijskim fondovima, kojim se predvida dopunski vid osiguranja. Iz seta penzijskih zakona poslanici treba da razmotre jos amandmane na zakone o preuzimanju duga fondova PIO zaposlenih i penzionera i zakon o uplati doprinosa, odnosno povezivanju staža za pojedine kategorije zaposlenih.Podsecamo, Skupština Srbije juce je raspravljala o amandmanima na izmene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

>>>Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marovic, koji je od juce u trodnevnoj zvanicnoj poseti Grckoj, sastace se sa grckim premijerom Kostasom Karamanlisom i predstavnicima opozicije.

>>>Ministar finansija Srbije Mladan Dinkic rekao je da, u slucaju nabavke vojne opreme od zrenjaninskog proizvodjaca Mileta Dragica, kljucne krivicne prijave još uvek nisu podnete.

od zrenjaninskog proizvodjaca Mileta Dragica, kljucne krivicne prijave još uvek nisu podnete.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…