>>>Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je u govoru na Harvard univerzitetu u Bostonu da su za Srbiju prioritetni ciljevi ulazak u evropske i evroatlanske integracije, regionalna stabilnost i saradnja, kao i učvrsćivanje demokratije u ovom delu Evrope koji je podložan promenama.

>>>Šef istražnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu Branislav Todić najavio je da će Mile Dragić, vlasnik zrenjaninske firme “Proizvodnja Mile Dragić” i tri oficira Vojske Srbije i Crne Gore, koji su u ponedeljak privedeni istražnim organima, biti saslušani kod istražnog sudije.

>>>Savetnik predsednika Vlade Srbije Vladeta Janković izjavio je za “Blic” da je došao trenutak da Vlada i zemlji i inostranstvu dokaže čvrstu rešenost da stane na put korupciji.

>>>Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica obratiće se učesnicima dvodnevne konferencije “Unapredjenje harmonizacije zakonodavstva Srbije sa medjunarodnim standardima za borbu protiv korupcije.

>>>U Njujorku se nastavlja 60. redovno zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.Delegaciju Srbije i Crne Gore, predvodi ministar spoljnih poslova državne zajednice Vuk Drašković, a u njoj je i šef crnogorske diplomatije Miodrah Vlahović. Ministar Drašković u razgovoru sa šefom albanske diplomatije Besnikom Mustafajem u Njujorku, istakao je da izjave da Kosovo i Metohija mora steći nezavisnost i da iz razgovora o budućem statusu pokrajine treba da budu izuzeti i Beograd i Tirana, ne idu u prilog svestranoj saradnji Srbije i Crne Gore i Albanije.

>>>Delegacija Evropske unije u kojoj će biti diplomatski predstavnici 21 države-članice EU u Beogradu i delagacije Evropske komisije u SCG, počinju dvodnevnu posetu Kosovu i Metohiji.

>>>Poslanici Skupštine Srbije nastaviće zasedanje raspravom o predlozima zakona o veterinarstvu i o agenciji za veterinarske, fitosanitarne i sanitarne laboratorije.

>>>Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosmetu najavilo je da će direktoru Fonda za humanitarno pravo Nataši Kandić predati spisak otetih Srba, čija se sudbina i dalje ne zna.U saopštenju Udruženja je navedeno da će FHP biti predat “spisak 300 kidnapera i ubica, kao i spisak 1.400 ubijenih Srba, Roma i Goranaca”, kao i video kaseta o zločinima kosovskih Albanaca nad Srbima. ao i spisak 1.400 ubijenih Srba, Roma i Goranaca”, kao i video kaseta o zločinima kosovskih Albanaca nad Srbima. @@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…