Živko Ristić, vojni invalid blokirao je jutros svojim automobilom ulaz u zgradu SO Valjevo, a razlog kako je saopštio je nemogućnost da dođe do nalepnica kojima će obeležiti svoje vozilo. Kako Ristić tvrdi od 1999. godine pokušava da reši to pitanje ili da bar dobije informaciju kome da se obrati i ko je nadležan na teritoriji opštine Valjevo.
-Nalepnice na prednjem i zadnjem delu vozila daju obaveštenje vozačim koji učestvuju u saobraćaju da se u vozilu nalazi invalidno lice i skreće im pažnju na pojačanu opreznost. Dalje, omogućeno je da se takvo lice parkira i na mestu gde je parkiranje zabranjeno, a policija mu u tom slučaju neće pisati kaznu ili pauk takvo vozilo neće odneti. U aprilu 2004. obratio sam se Odeljenju za urbanizam, a u maju je stiglo obaveštenje da oni ne izdaju nalepnice, već samo mogu da mi izdaju rešenje kojim će mi se omogućiti da ne plaćam parking, što nije po zakonu i to bi bio papir kao i svaki drugi.
Ristić kaže da je ovaj problem prisutan svuda u Srbiji. Na blokadu ulaza u SO odlučio se na svoju inicijativu, a zahvaljujući takvoj vrsti protesta u Domu zdravlja je pre par godina napravljena kosa ravan za ulazak invalidskim kolicima.
Ristić je bio spreman da do 15 sati kao i narednih dana blokira ulaz ukoliko mu se ne obezbede dve nalepnice za auto, ali već nešto pre 11 sati ulaz u opštinu bio je omogućen. ulaz ukoliko mu se ne obezbede dve nalepnice za auto, ali već nešto pre 11 sati ulaz u opštinu bio je omogućen. @@@

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…