Tri radnika Napreda, Slobodan Ćirić, Radenka Filipović i Zoran Milovanović ponovo su dobili upozorenja pred otkaz od direktora ove izdavačke kuće i to na dan kada se navršilo dva meseca od početka štrajka, rečeno je na još jednom protestnom okupljanju zaposlenih u ovom listu. Time se broj radnika koji su u Napredu dobili upozorenja pred otkaze sada popeo 16, rekao je Slobodan Ćirić i dodao da je razlog prisustvo na konferenciji za novinare u prostorijama lista 1. jula.
Frapantna je sporost pravosudnih organa, rekla je Radenka Filipović sumirajući protekla dva meseca štrajka.
-Sve što smo tvrdili na početku ove drame, sada se vidi kao na dlanu. najpre da Bugarski nije ni po obrazovnom, ni po stručnom ni po moralnom kvalitetu ličnost koja treba da stoji na čelu naše kuće, rekla je Radenka Filipović. Napred nikada nije bio tanji ni po obimu ni po kvalitetu ni grafički ni kadrovski jadniji. S druge strane, ovaj falsifikat od novina nikada nije više koštao.
U otvorenom parlamentu prisutnima se obratio i Vladimir Tomčić, pomoćnik ministra za kulturu koji se po treći put nalazi u Valjevu povodom štrajka zaposlenih u Napredu.
-Duboko sam verovao da će se nesiti nešto pozitivno, ali ono što čujem je da nema dijaloga. Opštinska vlast ima svoja prava ali i obaveze koje ih mnogo više obavezuju. Teško je reći nešto, a da se ne ponavljamo jer je izgleda nekome u interesu da se sve razvodnjava i da se sudski procesi otkazuju i prolongiraju. Daćemo vremena još malo, pokušaćemo da učinimo još nešto, ali ja samo apelujem i molim za vašu upornost. Pravda je na vašoj strani, istrajte i uspećete, zaključio je Tomčić
Na sinoćnjem skupu Ćirić je izneo i podatke o neuporedivo većim troškovima pripreme i štampanja lista nego što su bili rekavši da su zaključno sa 31. avgustom bili preko 300 hiljada dinara.
Novo zaoštravanje u kolektivu štrajkači vide u odbijanju direktora lista da, kako kažu, isplati zarade za deo radnika u računovodstvi koji obavlja minimum procesa rada i koji su dobili tumačenje od resornog ministarstva da zarade moraju biti isplaćene, a o svemu je obaveštena i inspekcija rada.
Polemik o tome da li štrajkači imaju ili ne osnova za štrajk, da li su u pravu ili ne vodi se ne samo na protestnim okupljanjima i u sudnici već i na forumu RTV Marš gde je do sada stiglo blizu dvestotine poruka i komentara na temu štrajka.
Naredno okupljanje štrajkači su najavili za petak u 19 sati. dvestotine poruka i komentara na temu štrajka.
Naredno okupljanje štrajkači su najavili za petak u 19 sati.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…