Generalštab Vojske Srbije i Crne Gore i načelnik Generalštaba general-potpukovnik Dragan Paskaš nisu upućivali zahteve Ministarstvu odbrane SCG za sklapanje ugovora o nabavkama naoružanja i vojne opreme s bilo kojim proizvođačem u SCG ili inostranstvu, saopštio je danas Generalštab. Kako je u saopštenju navedeno, za ugovor Ministarstva odbrane sa preduzećem “Mile Dragić”, Generalštab Vojske SCG je “saznao iz sredstava javnog informisanja” i “do danas u Generalštabu nije dobijen na uvid primerak tog ugovora”.

Predsednik Skupštine Srbije i Crne Gore Zoran Šami izjavio je danas da je “apsolutno neophodno” da zbog objektivne odgovornosti, ministar odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslav Davinić odmah podnese ostavku.

Predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković izjavio je danas da će republički parlament do početka pregovora o stablizaciji i pridruživanju Evropskoj uniji u oktobru, doneti sve neophodne zakone.

Skupština Srbije nastaviće sutra rad razmatranjem vladinog Predloga zakona o Zaštitniku građana [ombudsman], kojim se uvodi novi vid zaštite prava građana od samovolje i nezakonitog delovanja državnih organa.

vodi novi vid zaštite prava građana od samovolje i nezakonitog delovanja državnih organa.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…