Fabrici za flaširanje slabomineralne vode Vujić danas je i zvanično uručen HACCP sertifikat. On podrazumeva
naučni pristup koji ocenjuje i kontroliše sve faktore rizika značajne za bezbednost hrane, kako tokom proizvodnje i prerade tako i tokom njihovog prometa i konzumiranja, istakla je Aleksandra Kandić, rukovodilac laboratorije u fabrici vode Vujić.
-U Srbiji ima samo 12 proizvođača hrane koji poseduju HACCP sertifikat, a Vujić voda je među prve tri fabrike koje posluju u skladu sa njim, što otvara mogućnost plasmana i van granica naše zemlje, dodala je Aleksandra Kandić.
Inače, krajem prošle godine preduzeće Vujić dobilo je sertifikate za uspostavljanje sistema upravljanja kvalitetom ISO 9001 i sistema za zaštitu životne sredine ISO 14001. Dobijanje i HACCP sertifikata veoma je značajno jer se od 1. januara naredne godine nijedan prljoprivredni i prehrambeni proizvod neće moći naći na svetskom tržištu bez ove potvrde o standardizaciji. Sertifikat je predstavnicima Preduzeća Vujić uručio mr Ilija Đekić. Četitke povodom dobijanja sertifikata uputila i predsednica RPK Valjevo Vidosava Džagić istakavši da će se na ovaj flaširana voda Vujić naći i na probirljivom zapadnom tržištu. Valjevo Vidosava Džagić istakavši da će se na ovaj flaširana voda Vujić naći i na probirljivom zapadnom tržištu. @@@

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…