Radi prevazilaženja situacije u listu Napred čiji su radnici više od mesec dana u štrajku, Štrajkački odbor je uputio pozive direktoru, osnivaču i poredsedniku Opštine Jovanu Tomiću sa predlogom da se iznađe kompromisno rešenje.
-Predlog je da osnivač odustane od Jovana Bugarskog da nastavi da bude direktor i glavni i odgovorni urednik Napreda, a štrajkači zauzvrat će odustati od insistiranja da za direktora bude imenovana Olga Petrović i da se traži novo rešenje iz redova novinara i zaposlenih u listu Napred.
Jedini odgovor je stigao za sada od predsednika Tomića da će ukoliko dođe do sastanka i bude pozvan na taj sastanak uključiti se u rešavanje problema u Napredu.
Od sinoć je ispred zgrade redakcije Napreda počeo da radi i otvoreni parlament na koji su pozvani odbornici, SO Valjevo i pozicije i opozicije, opštinski funkcioneri, javne ličnosti i svi dugi koji imaju da kažu nešto građanima Valjeva po pitanju štrajka.
Oprema Napreda još uvek nije vraćena u prostorije, a Jovan Bugarski i njegov pravni zastupnik traže izuzeće svih sudija Opštinskog i Okružnog suda u Valjevu jer im neveruju, a o tome će morati da se izjasni i Vrhovni sud, rekao je Sloodan Ćirić, član štrajkačkog odbora Napreda obraćajući se sinoć okupljenim građanima i predstavnicima političkih stranaka. Kada su donosili privremene mere u njihovu koristnije nisu tražili izuzeće, podsetio je Ćirić.
Borimo se za osnovne principe slobodnog i nezavisnog novinarstva, ne želimo da nam se politika meša u posao, ne želimo nesposobnog i nestručnog direktora – diktatora i ne želimo da budemo sluga vlasti, već servis u službi građana, Naredno okupljanje je u petak u 19 sati na istom mestu. imo da budemo sluga vlasti, već servis u službi građana, Naredno okupljanje je u petak u 19 sati na istom mestu.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…