>>>Milan Lukic, bivši pripadnik paravojnih jedinica u Bosni i Hercegovini, koga je Haški tribunal optužio za zlocine protiv covecnosti, prihvatio je pred argentinskim sudom da bude izrucen da bi mu se sudilo u Hagu, rekao je njegov advokat po službenoj dužnosti.

>>>Srpski ministar pravde Zoran Stojkovic izjavio je da ce SCG tražiti izrucenje Milana Lukica, s obzirom na to da je u Srbiji osuden na 20 godina zatvora zbog ratnog zlocina, ali da prioritet ima Haški tribunal, pošto se postupak protiv njega vodi i u Hagu.

>>>Predstavnici Srba sa Kosova i Metohije najavili su da ce razgovarati o predlogu Vlade Kosova – tzv. “B” planu pilot projekta za decentralizaciju vlasti, kojim je predvideno stvaranje “pilot opština” od više katastarskih jedinica.

>>>Nosilac Srpske liste za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanovic izjavio je da politicki predstavnici kosovskih Srba ne prihvataju nikakve rokove za izjašnjavanje o najnovijem predlogu za decentralizaciju vlasti u pokrajini.

>>>Komisija Saveta ministara Srbije i Crne Gore za istraživanje ratnih zlocina predace 81 telo Albanaca ekshumiranih iz masovne grobnice kod Batajnice UNMIK policiji na administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom, kod Merdara.

>>>Novi svedok u slucaju Osjek, kako prenosi “Vecernji list” juce je u tajnosti saslušan u zagrebackom Županijskom sudu. On je saslušan povodom predloga Državnog odvjetništva koje je ispitivanje tražilo u sklopu svoje istrage protiv još uvek nepoznatog pocinioca u vezi s ratnim zlocinom protiv civilnog srpskog stanovništva.

>>>Medunarodna agencija za atomsku energiju [IAEA] trebalo bi da nastavi juce prekinut vanredni sastanak, ciji je cilj da pokuša da spreci Iran da dalje radi na nuklearnom programu, nakon što je Teheran u ponedeljak obnovio rad u pogonu za preradu uranijuma u Isfahanu.
klearnom programu, nakon što je Teheran u ponedeljak obnovio rad u pogonu za preradu uranijuma u Isfahanu.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…