Kvalitet vode koja dolazi u gradski vodovod i koja se nakon perade distribuira korisnicima je odličan i odgovara svim uslovima o higijenskoj ispravnosti vode, a to potvrđuju i analize u laboratoriji vodovoda, kaže za našu televiyiju direktor JP Vodovod Dragan Lukić.
– Takođe, Gradski zavod proverava kvalitet vode svaki peti dan na sedam mesta u gradu, kaže Lukić. Mi imamo i obavezu jednom do dva puta godišnje da uradimo analize u Republičkom zavodu. To je urađeno u martu i sve je bilo pod kontrolom i zadovoljilo sve uslove. Zbog izlivanja benzina na Lukoilovoj pumpi dati su uzorci na analizu i ovih dana se očekuju rezultati.
Lukić je naglasio da se incident desio daleko od izvorišta Paklje i reke Gradac te tako i nije mogao da ugrozi kvalitet vode u mreži.
Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Goriću je u funkciji, a nakon pojave izvesne količine nafte u postrojenju u petak uveče uzeti su uzorci i poslati na analizu i rezultati se očekuju ovih dana.
Prema Lukićevim rečima postrojenje sada radi i nema nikakvih problema, a voda koja se ispušta u Kolubaru je druge klase
Izgradnjom crpne stanice Paklje za gotovo 9 meseci godišnje voda se obezbeđuje iz ovog izvorišta, a voda sa Gradca služi isključivo kao rezerva. Što se tiče zaliha hlora, u Vodovodu kažu da je potrebna količina uvezena iz Bugarske i da ga za potrebe vodovoda na zalihama imati do novembra. ovodu kažu da je potrebna količina uvezena iz Bugarske i da ga za potrebe vodovoda na zalihama imati do novembra.@@@

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…