Hrvatski mediji preneli su oštra reagovanja državnog vrha i političkih stranaka, na Tadićevu izjavu o potrebi osudjivanja akcije “Oluja”. Ističe se da se operacija “Srebrenica” i “Oluja” ne mogu porediti, jer je prva bila, kako se navodi, planska likvidacija nesrpskog stanovništva, a druga vojna operacija sa pojedinačnim zločinima, što je, uglavnom, suština.

Odbor za obeležavanje desetogodišnjice “Oluje” i Udruženje građana “Porodice nestalih lica iz Krajine”, počeće obeležavanje 4. avgusta, datuma stradanja srpskog naroda iz Krajine, Hrvatske i Bosanske Krajine, simboličnim polaganjem ruža pred ambasadom Hrvatske u Beogradu, čime će se uputiti poruka Vladi Hrvatske da pomogne u rešavanju pitanja 2669 nestalih Srba.

Demokratska stranka Srbije [DSS] veruje da će u najskorijem roku doći do direktnog razgovora premijera Srbije Vojislava Koštunice i premijera Kosova Bajrama Kosumija, izjavio je portparol DSS Andreja Mladenović.

Ispred Hrama Svetog Save u Beogradu počelo je potpisivanje peticije za oslobađanje vladike Jovana, koji je u zatvoru u Makedoniji. Inicijatori peticije su udruženje Sveti arhangeli i starešine Hrama Svetog Save.

Ambasador Japana u Beogradu Rjuići Tanabe uručio je medicinskim ustanovama u Srbiji i Crnoj Gori donaciju japanske vlade vrednu 234.000 dolara.

Republički ministar za kapitalne investicija Velimir Ilić je na početku 45. Dragačevskog Sabora trubača svečano otvorio dva novizgrađena mosta preko reke Belice.

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica boraviće u utorak i sredu [2. i 3. avgusta] u Salcburgu, u Austriji, gde će učestvovati na skupu predsednika vlada zemalja jugoistočne Evrope, posvećenom stabilnosti regiona u 21. veku.

Pozicija Republike Srpske zavisi od saradnje sa Haškim tribunalom i Radovan Karadzić mora de se preda ili će biti uhapšen, izjavio je u Banja Luci predsednik RS Dragan Čavić.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…