Patrijarh srpski Pavle, sa arhijerejima Srpske pravoslavne crkve služio je jutarnju liturgiju u manastiru Sveti Arhangeli, nadomak Prizrena.

Predstavnici UNMIK-a za pitanja povratka razgovaraju sa raseljenima iz opština Istok, Klina, Pec, Decani i Đakovica, koji se nalaze u kolektivnim centrima u Kraljevu, o njihovom mogucem povratku.

Ministar odbrane SCG Prvoslav Davinic izjavio je da je briga za bezbednost Srba i ostalih gradana na Kosovu i Metohiji – prvenstveni razlog i motiv potpisivanja sporazuma, kojim državna zajednica NATO-u obezbeduje koridore.

Poglavar Ohridske arhipiskopije, mitropolit skopski Jovan ce, kako je najavljeno, ako se dobrovoljno ne prijavi, policijski biti sproveden na izdržavanje zatvora u kazneno popravnu ustanovu Idrizovo kod Skoplja.

U Specijalnom sudu nastavlja se rocište na kome clan “zemunskog klana” Dejan Milenkovic Bagzi daje izjavu pred sudskim vecem tog suda.

U Beograd je doputovala i druga grupa naših turista iz egipatskog letovališta Šarm el Šeik. U Jugoslovenskom udruženju turistickih agencija doneta je odluka da se za ovu turisticku sezonu zatvori destinacija Šarm el Šeik i da ce svi naši turisti koji su se tamo zatekli za vreme napada biti obešteceni.

Ministar za ljudska i manjinska prava Srbije i Crne Gore Rasim Ljajic izjavio je da to ministarstvo još nije dobilo spisak od 960 osoba srpske nacionalnosti protiv kojih hrvatsko pravosudje vodi postupke za ratne zlocine.

Povodom 188. godišnjiice smrti vožda Karadorda, u crkvi Svetog Đorda na Oplencu u Topoli, sveštenici oplenackog namesništva služili su svetu liturgiju i parastos vodi Prvog srpskog ustanka.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…