Generalni sekretar NATO Jap de Hop Shefer dolazi u Beograd, gde ce se sastati sa najvišim zvanicnicima državne zajednice i obeju republika clanica. On ce govoriti i na Medunarodnom forumu Madridskog kluba u Beogradu.

Skupština Srbije nastavice vanrednu sednicu na kojoj ce raspravljati o rebalansu budžeta kojim je predvidjen suficit od 32 milijarde dinara.

Ministar pravde Zoran Stojkovic, americki ambasador Majkl Polt i zamenik šefa misije OEBS u Srbiji i Crnoj Gori Daglas Veik zakljucice u Palati državne zajednice Sporazum o finansiranju i podršci Sekretarijatu Savetodavne grupe tužilaca zemalja jugoistocne Evrope [SEEPAG].

Sudsko vece Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu za organizovani kriminal izreci ce presudu optuženima za ubistvo Ivana Stambolica i pokušaj ubistva Vuka Draškovica u Budvi.

Žalbeno vece Haškog tribunala izreci ce pravosnažnu presudu Milanu Babicu, bivšem predsedniku Republike Srpske Krajine, koji se žalio na kaznu od 13 godina zatvora koja mu je izrecena u prvostepenom postupku.

Tužilac Džefri Najs nastavice u Haškom tribunalu unakrsno ispitivanje generala Božidara Delica, svedoka odbrane optuženog bivšeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševica.

U Briselu pocinje sastanak ministara zemalja Evropske unije. Oni ce kratko razmotriti situaciju na zapadnom Balkanu.

Ministri inostranih poslova iz Brazila, Japana, Nemacke i Indije nisu sinoc postigli dogovor sa Africkom unijom o proširenju Saveta bezbednosti UN, ali navode da ce nastaviti pregovore.

dogovor sa Africkom unijom o proširenju Saveta bezbednosti UN, ali navode da ce nastaviti pregovore.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…