Vanja Petronijević osvojio zlato i bronzu i time zaslužio titulu pionirskog prvaka Srbije u disciplini 100 m leđno na Letnjem prvenstvu Srbije za pionire održanom proteklog vikenda u Vrbasu.
Vanja Petronijević (91.), je rezultatom 1:13.00 pobedio favorite u ovoj trci – Vuleševića iz »Proletera« i Spasova iz »Dinama«. U trci 200 m leđno, redosled je bio nešto drugačiji – Spasov je bio prvi, Vulešević ponovo drugi, dok je Petronijević bio trć?i i osvojio bronzanu medalju. A treća medalja mu je izmakla u trci 1500 m slobodno i to za samo pola sekunde.
Strahinja Antonić (91.) i Eva Đurica (94.) plivali su odlično, popravili su svoje lične rekorde, ali su ovoga puta ostali bez medalja.
Na Letnejem prvenstvu Srbije za pionire učestvovalo je 168 takmičara iz 27 plivačkih klubova. Tročlanu ekipu »Valisa«, predvodio je trener Vladimir Bošković.
Po završetku ovogodišnjeg Prvenstva Srbije u svim kategorijama i nakon sumiranja postignutih rezultata, sa dva prvaka Srbije i još 12 osvojenih medalja PVK »Valis« je na ovogodišnjem republičkom prvenstvu postigao najveći uspeh od svog osnivanja. Kadetkinja Anđelka Petrović (92.) prvak je Srbije u disciplini 200 m mešovito, a osvojila je još dve srebrne i 5 bronzanih medalja. Pionir Vanja Petronijević (91.) prvak je srbije u disciplini 100 m leđno i osvojio je još jednu bronzanu medalju. Juniorka Jovana Popović (90.) osvojila je srebrnu i bronzanu, kadetkinja Tijana Jakovljević (91.) – srebrnu i juniorka Katarina Jovanović (90.) bronzanu medalju.
U narednom periodu nastavljaju se pripreme za najvažnije ovogodišnje takmičenje – Državno prvenstvo, koje će 06. i 07. avgusta biti održano u Valjevu.
najvažnije ovogodišnje takmičenje – Državno prvenstvo, koje će 06. i 07. avgusta biti održano u Valjevu.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…