Cetiri osobe poginule su danas, a 14 je povredeno u eksploziji u minibusu u Kušadasiju, saopštila je lokalna policija. Kako RTS saznaje u ambasadi SCG u Ankari za sada nema informacija da li medu povredenima ima naših gradana, ali ce predstavnik ambasade iz Marmarisa odmah biti upucen na lice mesta.

Portparol visokog predstavnika Evropske unije za spoljne poslove i bezbednost Havijera Solane, Kristina Galjak, izjavila je da crnogorski referendum nece biti na dnevnom redu Solanine posete Beogradu pocetkom naredne sedmice.

Predsednici Srbije i Austrije Boris Tadic i Hajnc Fišer obici ce Mokru Goru, Mecavnik i Taru, gde ce prisustvovati obeležavanju pete godine rada humanitarne organizacije “Naša Srbija”, koja pruža pomoc deci poginulih, kidnapovanih i nestalih tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije.

Šef UNMIK-a Soren Jesen-Petersen prenosi danas ovlašcenja iz oblasti privrede, fiskalne politike i budžeta, sa UNMIK-a na kosovske institucije.

Suverenitet Kosova je za Beograd apsolutno neprihvatljiv, rekao je predsednik Srbije Boris Tadic u intervjuu nemackom dnevnom listu “Tagescajtung” i ocenio da bi to destabilizovalo Srbiju i izazvalo “domino efekat” i nove turbulencije na Balkanu.

Predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Covic ocenio je da su najnoviji upadi albanskih ekstremista sa Kosova i Metohije u Makedoniju i pretece izjave albanskih politicara sa Kosova i Metohije znak njihove nervoze zbog toga što vide da im ne ide sve onako kako su zamislili.

Luka Karadžic, brat jednog od glavnih haškog optuženika Radovana Karadžica, priveden je sinoc u Topoli pod sumnjom da je pocinio teško krivicno delo protiv bezbednosti javnog saobracaja i odreden mu je pritvor do 30 dana.

Patrijarh srpski Pavle osveštace obnovljeni konak manastira Mileševa kod Prijepolja i novi zvonik, nakon cega ce biti služena arhijerejska liturgija u manastirskoj crkvi, zadužbini kralja Vladislava, sina Stefana Prvovencanog, podignutoj u XIII veku. a liturgija u manastirskoj crkvi, zadužbini kralja Vladislava, sina Stefana Prvovencanog, podignutoj u XIII veku.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…