Radovi na brani i akumulaciji “Rovni” nastavice se za 30 dana, posle pauze od devet meseci, odluceno je na sastanku predstavnika Republickog Ministarstva poljoprivrede, sumarstva i vodoprivrede, JP” Elektroprivreda Srbije”, JVP “Srbija vode”, rukovodstva Opstine Valjevo i JP “Kolubara”, u Valjevu, u petak 1.jula.

Zakljuceno je da se JP “Srbija vode” dostavi kompletna dokumentacija oko cena koje su ugovorene sa izvodjacima radova, kako bi se napravio plan obima radova u 2005.-toj godini. Zatim, da se preispita opravdanost i visina duga beogradskom preduzecu “Hidrotehnika” i njegovim podizvodjacima, da bi se preduzele odgovarajuce mere i dug izmirio. Rukovodstvo JP “Srbija vode” insistira da u tekucoj godini sve obaveze prema izvodjacima oni preuzimaju na sebe, bez prenosenja sredstava JP “Kolubara”, koja ce dobijati novac za troskove nadzora, kao i vodjenja gradilisne i racunovodstvene dokumentacije, u skladu sa novim ugovorom koji ce biti potpisan sa preduzecem “Srbija vode”.

Na sastanku je odluceno da se formira komisija u cijem ce sastavu biti predstavnici resornog Ministarstva, JP”Srbija vode”, Opstine Valjevo i JP “Kolubara Rovni”, koja ce napraviti presek stanja na dosada izvrsenim radovima, odnosno ispitati nacin poslovanja ovog preduzeca, zakljucno sa 31.decembrom 2004. godine. Po zavrsetku rada, komisija ce predloziti dinamiku realizacije ovog investicionog programa sve do zavrsetka brane i akumulacije Stubo-Rovni.

U vezi s tim i clanovi Opstinskog Veca Opstine Valjevo, na sednici odrzanoj 1.jula, prilikom razmatranja izvestaja o radu JP “Kolubara” u 2004. godini, konstatovali su, pored ostalog, da su neopravdano bila velika nematerijalna ulaganja-za plate i novcane naknade clanovima Upravnog odbora JP”Kolubara Rovni”, tako da je predlozeno da se pokrene pitanje odgovornosti lica koja su dovela do ovakve situacije u preduzecu.

Republicka Direkcija za vode, do kraja jula meseca, rebalansom budzeta, obezbedice sredstva u iznosu od 20 miliona dinara za nastavak radova na crpnoj stanici “Paklje”, cime bi se stvorili uslovi za realizaciju donacije Vlade Ceske Republike od 300.000 Eura.
stanici “Paklje”, cime bi se stvorili uslovi za realizaciju donacije Vlade Ceske Republike od 300.000 Eura.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…