Američka kosmička sonda “Dip impakt” udarila je rano jutros u kometu “Templ 1”, u sklopu misije NASE, za koju se naučnici nadaju da će im pružiti relevantne odgovore na pitanja vezana za nastanak Sunčevog sistema.

Ministar pravde Srbije Zoran Stojković izjavio je da je pogrešno interpretirana izjava potpredsednika vlade Miroljuba Labusa da je vlada dala nalog svojim službama da sprovedu zakon, pronadju haškog optuženika Ratka Mladića i privedu ga pravdi.

Ne sumnjam da ce Ratko Mladić u dogledno vreme stati pred sud, izjavio je savetnik premijera Srbije Vladeta Janković u intervjuu “Blic”-u.

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su sednicu raspravom u pojedinostima o nizu zakona o kojima je u petak završena načelna rasprava.

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da su stabilizacija poljoprivredne proizvodnje, kvalitet i standardi u toj delatnosti od izuzetnog značaja u narednim godinama, jer je cilj Srbije ulazak u Evropsku uniju i izvozno orjentisana poljoprivreda.

Sudija niškog Okružnog suda Radomir Mladenović, koji je izvršio uviđaj nakon što je vojnik Radomir Žarković iz Prijepolja prošlog četvrtka nastradao na osmatračnici u opštini Lebane, rekao je da dosadašnji rezultati istrage pokazuju da je najverovatnije reč o samoubistvu, uprkos tome što porodica nastradalog vojnika sumnja u takav izveštaj.

Svedok na suđenju optuženim za zločin na farmi “Ovčara” kod Vukovara Mile Maćešić, koji je dan pre zločina bio na toj farmi, izjavio je da ispred hangara nije video nikoga od optuženih, a da je video ljude koji su sedeli u hangaru, uz zid.

Povodom 4. jula Dana nezavisnosti predsednik državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozar Marović uputio je čestitku predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Džordžu Bušu. ice Srbija i Crna Gora Svetozar Marović uputio je čestitku predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Džordžu Bušu.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…