Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbije Zoran Loncar ponovio je na medunarodnom skupu u Lucernu da se razgovori o buducem statusu Kosova i Metohije moraju kretati u okviru “više od autonomije, manje od nezavisnosti”.

Predsednica Nacionalnog demokratskog instituta, bivsi americki državni sekretar Madlen Olbrajt boravice na Kosovu od 4. do 6. jula.

Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus izjavio je za “Novosti” da je “Vlada dala nalog svojim službama da sprovedu zakon”, pronadu hašškog optuženika Ratka Mladica i “privedu ga pravdi”.

Ne sumnjam da ce Ratko Mladic u dogledno vreme stati pred sud, izjavio je savetnik premijera Srbije Vladeta Jankovic u intervjuu “Blic”-u.

Skupština Srbije pocece raspravu o amandmanima na izmene seta pravosudnih zakona, kojima je predvideno povecanje plata sudija i tužilaca, kao i povecanje sudskih taksi.

U Haškom tribunalu bi trebalo da pocne dokazni postupak odbrane Nasera Orica, zapovednika jedinica Armije BiH na podrucju Srebrenice krajem 1992. i 1993. godine, optuženog za napade i razaranje srpkih sela.

Tužilaštvo ce nastaviti izvodenje dokaza protiv bivšeg predsednika Skupštine Republike Srpske Momcila Krajišnika, optuženog za genocid i druge zlocine u Bosni i Hercegovini 1992. godine.

Predsednik vlade Srbije i predsednik Organizacionog komiteta 25. letnje Univerzijade Vojislav Koštunica sazvao je konstitutivnu sednicu tog tela

sazvao je konstitutivnu sednicu tog tela

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…