odmah
1 prilog

Umorne ste, toliko da vam je nekad teško i da ustanete iz kreveta. Uz to ide i bezvoljnost. Onda tako umorne i bezvoljne dosadite i same sebi, pa postanete nervozne i preosetljive. Suviše ste neraspoložene da biste smišljale šta da preduzmete a, naravno, nimalo vam se ne dopada što se tako loše osecate. evo nekih predloga kako da popravite takvo stanje.

Jedan od tih predloga je fitnes. Jeste, teško je raditi vežbe kada vas mrzi i da ustanete iz kreveta, ali za pocetak vežbe ne morate ni da radite. Dovoljno je da makar desetak minuta prošetate, pa da vam se obnovi energija

Pijte što više vode! Jedan od najcešcih uzroka umora je dehidratacija. Ako nemate obicaj da cesto pijete vodu, uvedite ga; najlakši nacin da sebe podsetite da popijete malo vode jeste da pored vas (na vašem radnom stolu ili nešto slicno) uvek bude flaša sa vodom. Strucnjaci savetuju da na svako pola sata popijete malo hladne vode, jer ce to biti signal vašem mozgu da se razbudi, a vašem telu ce dati dodatnu energiju.

Još jedan od uzrocnika umora i bezvoljnosti je nedostatak kiseonika (zevanje je, izmedu ostalog, refleksni pokušaj organizma da se snabde sa više kiseonika). Zato, kad se osetite umorno i pospano, duboko udahnite pet do deset puta, i to na sledeci nacin: udišite dve sekunde, a izdišite cetiri. U cemu je trik? Kada dišete na ovaj nacin, kroz vaše telo “prostruji” više kiseonika a samim tim dobijete i više energije.

Duboko udahnite, popijte malo hladne vode i prošetajte malo (ili, ako ste u kancelariji, protegnite se i uradite nekoliko cucnjeva i odmah cete se osetiti osveženo.

2 prilog

zeni koja napuni 30 godina ,krajnje je vreme da se uozbilji. Ako nije do tridesete bila udata i imala decu i dom, ženu su nazivali usedelicom.

Danas je to, srecom, drugacije – mnogim ženama ne pada teško ako sa 30 nisu udate i još uvek nemaju decu. Doduše, i dalje se tridesete godine smatraju nekom prelomnom tackom – vecina tinejdžerki veruje da ce u vreme kad napuni 30, imati sve sredeno u svom životu, kako na materijalnom, tako i na emotivnom planu: da ce imati stalnog partnera (vencanje nije baš toliko bitno), možda decu, da ce stici do vrhunca u karijeri…

Onda, kad tridesete dodu, vidi se da nije baš sve tako kako smo zamišljale kao mlade. Nije sve ni tako sredeno ni tako jasno. Medutim, za razliku od nekadašnjih ružnih epiteta, to što nije sve kao iz neke price ne predstavlja problem. Jeste, stvari su drugacije nego što ste ocekivale – ali sa 30 ste i vi drugacije nego što ste bile sa 20 ili 15. Drugacije posmatrate svet, drugacije posmatrate život.

S obzirom na sve liberalnije stavove i na duži životni vek, kad napunite 30, možete relativno opušteno da shvatite da je još jako, jako mnogo toga pred vama i da imate puno vremena da uradite sve što ste zamislile da uradite. Shvatite i da ne postoji samo jedan, standardan i utaban, put do srece, tako da sebe možete smatrati uspešnom ženom, koliko god toga da ste postigle. Imate dobar posao, partnera i decu? Vidate se s partnerom, nemate još dece niti žurite da ih imate, gradite karijeru? Trenutno ste same, ali se ludo zabavljate i radite na karijeri?Sve je to normalno.

Tridesete više nisu vreme kada je obavezno da ste ono znacajno u svom životu postigle. Umesto toga, tridesete postaju vreme kada žena sazreva i kada otkriva šta je to što joj zaista znaci u životu i što zaista želi da postigne. TEK TADA JE ZENA SPOSOBNA DA ZIVOT PREUZME U SVOJE RUKE I POSTIGNE ONO ŠTO ZELI.NIKADA NIJE KASNO ZA PRAVE STVARI I PRAVE VREDNOSTI,POGOTOVU AKO ZNATE ŠTA VAM JE CILJ.

.NIKADA NIJE KASNO ZA PRAVE STVARI I PRAVE VREDNOSTI,POGOTOVU AKO ZNATE ŠTA VAM JE CILJ.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…