Koliko je natalitet bitan svedoče i nedavno uradjeni podaci statističara.
U Rusiji ce vec 2050. godine stanovništvo biti gotovo prepolovljeno, a izumrece do XXIV veka, ukazuju statisticari,ako se sadašnja tendencija opadanja broja stanovnika nastavi,

Federalna služba državne statistike je saopštila da se za prva cetiri meseca ove godine broj stanovnika Rusije smanjio za 266.600, a strucnjaci su odmah izracunali da to znaci da svakih sat vremena u zemlji ima 100 stanovnika manje.

Stopa nataliteta u konstantnom je padu. U poredenju sa istim periodom prošle godine, u Rusiji se rodilo 20.000 dece manje. Broj umrlih je dotle porastao i premašio prošlogodišnji za 6.000. Demografi upozoravaju da je glavni uzrok pada broja stanovnika niska stopa nataliteta. Od januara do aprila pozitivna stopa registrovana je samo u 14 od ukupno gotovo 80 ruskih regiona.

Promenila se i statistika uzroka smrtnosti: manje je poginulih u saobracajnim nesrecama i žrtava trovanja alkoholom, ubistava i samoubistava, a sve više onih koji umiru od bolesti, što svedoci o sve gorem zdravlju stanovnika.

U poslednje tri i po godine broj stanovnika Rusije se smanjio za dva miliona i, kako progronoziraju demografi, takav trend ce se nastaviti. broj stanovnika Rusije se smanjio za dva miliona i, kako progronoziraju demografi, takav trend ce se nastaviti. @@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…