Srbija i Crna Gora je i dalje na prvom mestu u Evropi po broju izbeglih i raseljenih, navedeno je u saopštenju Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice [UNHCR], objavljenom povodom Međunarodnog dana izbeglica, koji se obeležava danas.

Predsednik Srbije Boris Tadić izrazio je zabrinutost zbog činjenice da se broj izbeglih i prognanih lica u Srbiji i Crnoj Gori meri u stotinama hiljada, a da njihov položaj ni 10 godina posle ratnih dešavanja na ovim prostorima nije rešen.

Stalna delegacija Skupštine Srbije i Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope [PS SE], koju predvodi šef delegacije i predsednik Skupštine SCG Zoran Šami, učestvovaće na redovnom letnjem zasedanju PS SE, koje će biti održano u Strazburu od danas do 24. juna.

Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović doputovao je u Dablin, u dvodnevnu posetu Republici Irskoj, tokom koje će sa najvišim funkcionerima te zemlje razgovarati o bilateralnoj saradnji i priključenju SCG evroatlantskim integracijama.

Nešto više od 200 Srba protestvovalo je i jutros, od osam do 10 časova, u blizini glavnog mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici, osmi dan za redom, zbog odluke UNMIK-a i Kfora da taj most otvori za saobracaj.

Predstavnik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za prava interno raseljenih lica Valter Kalin boravi danas na Kosovu, da bi razgovarao o desetinama hiljada Srba primoranih da napuste svoje domove u pokrajini.

Vojnobezbednosna agencija [VBA] obavestila je predsednika Vlade Srbije Vojislava Koštunicu da ta agencija „ne raspolaže bilo kakvim podacima niti saznanjima o navodnom učešću Tomislava Nikolića u oružanom nasilju nad civilima u selu Antin“.

Ministar pravde Srbije Zoran Stojković je izjavio novinarima posle otvaranja seminara “Jačanje prekršajnog sistema i sudova za prekršaje u Srbiji”, da republička vlada nema nikakve kontakte sa bivšim komandantom vojske bosanskih Srba Ratkom Mladićem, optuženim za ratne zločine, i da ne zna ništa o eventualnim novim hapšenjima.
sanskih Srba Ratkom Mladićem, optuženim za ratne zločine, i da ne zna ništa o eventualnim novim hapšenjima.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…