U Švajcarskoj će biti održan referendum na kojem građani treba da se opredele o pristupanju ove zemlje Šengenskom sporazumu, dokumentu kojim su praktično ukinute granice među zemljama članicama Evropske unije i obezbeđena slobodna cirkulacija ljudi i robe, uključujući putovanja bez viza.

Nemački kancelar Gerhard Šreder i francuski predsednik Žak Širak su se, na sastanku u Berlinu, izjasnili za nastavak procesa ratifikacije Evropskog ustava u zemljama članicama Evropske unije.
Na zajedničkoj večeri dvojice lidera u sedištu vlade u Berlinu bilo je reči i o pretećoj finansijskoj krizi u EU zbog spora o novom regulisanju prihoda i izdataka.

Fudbalska reprezentacija Srbije i Crne Gore igrala je u Beogradu nerešeno, 0:0, protiv selekcije Belgije, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Pred više od 15.000 gledalaca na stadionu “Marakana”, “plavi” su svih 90 minuta bili bolji tim, imali više izglednih prilika, ali bez postignutog gola.

U šestoj utakmici finala plej ofa Istočne konferencije američke košarkaške lige NBA Detroit je noćas savladao Majami i tako izjednačio rezultat na 3:3 u pobedama.
Aktuelni šampioni Pistonsi ubedljivo su na svom terenu pobedili Hitse sa 91:66.
Odlučujuća, sedma utakmica igra se u Majamiju.
Pobednik će se u velikom finalu NBA sastati sa San Antonijom, koji su u finalu Zapadne konferencije eliminisali najbolji tim regularne sezone Feniks.

n Antonijom, koji su u finalu Zapadne konferencije eliminisali najbolji tim regularne sezone Feniks.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…