Ministar unutrašnjih poslova Srbije Dragan Jocic potvrdio je za našu televiziju da su u akciji hapšenja pripadnika paravojne formacije “Škorpioni” privedeni: komandant jedinice Slobodan Medic zvani Boca, Pero Petraševic, Aleksandar Medic i Aleksandar Vukov zvani Vuk.

Uhapšenim pripadnicima “Škorpiona” odreden je pritvor, saopštilo je Tužilaštvo za ratne zlocine koje je protiv njih podnelo zahtev za istragu zbog sumnje da su pocinili ratni zlocin.

Na širem podrucju Sarajeva lišena je slobode jedna osoba koja se dovodi u direktnu vezu sa ratnim zlocinima koje su pocinli pripadnici jedinice “Škorpioni” na podrucju Trnova u julu 1995. godine, saopštilo je posebno odeljenje za ratne zlocine tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Tužilaštvo Hašskog tribunala potvrdilo je da ce objediniti optužnice protiv Jovice Stanišica, Franka Simatovica, Vojislava Šešelja i Milana Martica i da ce se svoj cetvorici suditi zajedno.

Norveški diplomata Kai Eide naimenovan je odlukom generalnog sekretara UN Kofija Anana, za specijalnog izaslanika UN za primenu standarda na Kosovu, sa zadatkom da sveobuhvatno ispita sprovodjenje standarda u pokrajini, potvrdeno je u sedištu UN u Njujorku.

Vlada Srbije bila je uspešna u periodu na koji se izveštaj odnosi u svom ohrabrivanju haških optuženika na dobrovoljnu predaju.

Americka ambasada u Beogradu pozdravila je “brzu i energicnu akciju vlade Srbije u cilju hapšenja osumnjicenih za zlocine pocinjene u Srebrenici” kao i najavljene namere vlade da se i drugi pocinioci zlocina privedu pravdi.

Šef Misije UN na Kosovu i Metohiji Soren Jesen-Petersen najavio je u Zagrebu, posle sastanka sa hrvatskim predsednikom Stjepanom Mesicem, da ce razgovori o konacnom statusu Kosova poceti u septembru ove godine. rvatskim predsednikom Stjepanom Mesicem, da ce razgovori o konacnom statusu Kosova poceti u septembru ove godine.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…