Premijer Srbije Vojislav Koštunica izjavio je danas da su nadležni organi Srbije, posle prikazivanja filma u Haškom tribunalu o zločinima u Srebrenici, priveli i pritvorili više osumnjičenih za taj zločin, koji se nalaze na snimku.

Glavni tužilac Haškog tribunala Karla del Ponte je izjavila da je sa Beogradom uspostavljena dobra saradnja, ali da Tribunal očekuje potpunu saradnju, odnosno hapšenje svih optuženih, posebno Ratka Mladića i Radovana Karadžića.

Ministar za ljudska i manjinska prava Rasim Ljajić upozorio je da se u američkom Kongresu priprema oštra Rezolucija u vezi s događajima u Srebrenici i naglasio da država mora da odlučno reaguje na to.

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da je ta stranka, u razgovorima sa predstavnicima skupštinske većine, inicirala hitnu sednicu parlamenta na kojoj bi bila usvojena Rezolucija o zločinima počinjenim u ratu na prostoru bivše Jugoslavije.

Predsednik Srbije i Crne Gore i predsedavajući Vrhovnog saveta odbrane Svetozar Marović sazvao je sednicu VSO,koja je u toku, na kojoj će biti razmatrani Predlog vojne doktrine, finansiranje sistema odbrane SCG, realizacija smanjenja broja zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci SCG i druga pitanja iz nadležnosti VSO.

Ministar odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslav Davinić ocenio je da u nasem regionu nije isključena opasnost od svetskog terorizma, jer tu postoje zapadni interesi protiv kojih je taj terorizam i usmeren.

Prema preliminarnim rezultatima, protiv ustava Evropske unije na jučerašnjem referendumu u Holandiji glasalo je 61,6 odsto građana, dok je dokument podržalo 38,4 odsto birača.

Skupština Srbije bi, posle završene rasprave, trebalo da glasa o amandmanima na Ustavnu povelju SCG i o Predlogu izmena i dopuna Zakona o akcizama.
ave, trebalo da glasa o amandmanima na Ustavnu povelju SCG i o Predlogu izmena i dopuna Zakona o akcizama.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…