U Holandiji je poceo prvi nacionalni referendum na kojem ce glasaci odluciti da li da prihvate ili odbiju predlog ustava Evropske unije, a obavljena istraživanja su pokazala da ce prevladati negativan stav prema tom aktu.

Poslanici Skupštine Srbije završili su raspravu o vladinim amandmanima za izmenu Ustavne povelje, kojima se održavanje neposrednih izbora za parlament državne zajednice odlaže i vezuje za održavanje parlamentarnih izbora u Srbiji i u Crnoj Gori.

Ratni predsednik opštine Zvornik Branko Grujic predao se danas pravosudnim organima u Srbiji, saopšteno je iz Tužilaštva za ratne zlocine.

Sudenje Saši Radaku optuženom za ratni zlocin pocinjen u novembru 1991. godine na Ovcari kod Vukovara, odloženo je, jer branilac optuženog, advokat Dušan Mašic i njegov klijent nisu uspeli da prouce dokumentaciju.

Predsednik državne zajednice Svetozar Marovic ocenio je da francusko “ne” evropskom Ustavu ne bi trebalo da utice na proces pristupanja Srbije i Crne Gore evropskim institucijama, istakavši da mi svoje obaveze moramo ispuniti, posebno one vezane za saradnju s Hagom.

Politicki komitet Saveta Evrope usvojio je, na sednici u Parizu, dokument o trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji u kome se prvi put poziva albanska strana na saradnju, na dogovor i na pregovore, izjavio je clan delegacije Srbije i Crne Gore u tom Komitetu Ljubiša Jovaševic.

Samozvana teroristicka organizacija “Teroristicka mreža racija politike” preuzela je odgovornost za nedavne bombaške napade u Vukovaru i okolnim srpskim selima i najavila da ce sledeci njeni napadi biti usmereni na državnu imovinu i politicare, ako vlasti uhapse i izruce odbeglog generala Antu Gotovinu.

Okružni sud u Beogradu doneo je naredbu o povlacenju poternice protiv Mirjane Markovic kako bi joj se omogucila upotreba pasoša radi pojavljivanja na pretresu koji je zakazan za 15. septembar, izjavila je danas Tanjugu potparol tog suda Ivana Ramic. avljivanja na pretresu koji je zakazan za 15. septembar, izjavila je danas Tanjugu potparol tog suda Ivana Ramic.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…