Predsednik Srbije Boris Tadić odbio je da potpiše Zakon o vladi i vratio ga republičkom parlamentu, uz obrazloženje da nije u skladu sa Ustavom Srbije.

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Zoran Lončar rekao je da je odluka predsednika Srbije Borisa Tadića da zakon o vladi vrati na ponovno izjašnjavanje u Skupštinu, za njega lično potpuno iznenađujuća.

Predsednik skupštine Srbije Predrag Marković izjavio je da će se poslanici izjasniti o Zakonu o vladi, koji je predsednik Srbije Boris Tadić odbio da potpiše, na narednoj sednici, u skladu sa Ustavom.

U incidentu prošle noći, kada su provalnici pokušali da uđu u jedan vojni magacin čačanske kasarne “Tanasko Rajić”, sa tri hica iz vatrenog oružja ranjen je vojnik po ugovoru iz Čačka, Milan Glavonjić, javlja Tanjug.

Spasilačke i ronilačke ekipe jutros su u Tisi pronašle telo žene, za koju se pretpostavlja da je bila u autobusu “Autobanata” koji je sredinom aprila sa Žabaljskog mosta pao u tu reku, izjavio je načelnik Uprave za odbranu i civilnu zaštitu pukovnik Miodrag Savić.

Predsednik Srbije Boris Tadić sastaće se u Berlinu, u okviru jednodnevne radne posete Nemačkoj, sa kancelarom Gerhardom Šrederom i drugim visokim nemačkim funkcionerima.

Okružni sud u Beogradu, na predlog odbrane optužene Mirjane Marković, stavio je poternicu za suprugom bivšeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića van snage, izjavila je danas Tanjugu potparol suda Ivana Ramić.

Francuski premijer Žan-Pjer Rafaren jutros je u Jelisejskoj palati ponudio ostavku predsedniku Žaku Širaku. Ostavka je prihvaćena, javlja Rojters. Na funkciju premijera Francuske imenovan je dosadašnji ministar unutrašnjih poslova Dominik de Vilpen, blizak Širakov saradnik i prijatelj.
imenovan je dosadašnji ministar unutrašnjih poslova Dominik de Vilpen, blizak Širakov saradnik i prijatelj.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…