Valjevo u Beogradu osvojilo ukupno dva glasa za trojicu istaknutih gradjana: dvojicu predsednika sudova i direktora Valjevske gimnazije.

O ovome nećemo čitati u velikim medijima. Ni reč u Betinom servisu. I to ne zato što nije zanimljivo ili istinito. Iz sasvim drugih razloga. Nekim novinarima nije lako objaviti muku svojih najmilijih.

1. Za mesto predsednika Okružnog suda konkurisali su dvojica istaknutih D(O)S-ovih petooktobarskih kadrova i egzekutora u valjevskom pravosudju (detaljnije u našoj temi Stanje u valjevskom pravosudju i policiji ): takmičili se dosadašnji predsednik okružnog suda Djukanović i dosadašnji predsednik Opštinskog suda Marić. Onaj prvi čuven je, izmedju ostalog, po tome što nikada u životu nije napisao ni jednu jedinu presudu. Neverovatan kao sudija a još istaknutiji kao predsednik. Nedavno mu je Vrhovni sud u personalni dosije po kazni uvrstio u pravnim analima inače nezabeleženu odluku veća sudija kojima je on predsedavao – kojom su jednom sirotanu odbili žalbu na pritvor tako što su mu u istekli rok namerno uračunali i nedelju, dan kada sud nije radio! Nije bilo nehotice. Valjevski pravni i ljudski kapaciteti. To je Djindjićev D(O)S pažljivo selekcionirao.

E, ovaj drugi je predsednik jednog od apsolutno najgorih sudova u Srbiji, pogubnog kvaliteta i sa poraznom profesionalnom statistikom; suda u kome su, izmedju ostalog, krivični predmetii u prosečnom dvogodišnjem kašnjenju (što ne mora da bude uvek loše, npr. danas zgaziš nekog ili napraviš kakvu štetu a sudenje ti zakažu kroz dve i više godina). Neverovatan kao predsednik a još istaknutiji kao sudija.
Zaostatak u opštinskom sudu je, u stvari, toliko zgodan da bi od strane zadovoljnih mušterija mogao biti i masno plaćen. Ne, ne kao mito, već bakšiš.
I da se ne zaboravi, obojica predsednika su imali istaknutu ulogu u procesu protiv mene, procesu kojeg je Vrhovni sud proglasio za nezakonit. Sve Batićev pulen do pulena.

I? Na nedavnom glasanju u Visokom savetu pravosudja obojica valjevskih predsednika sudova dobili su (po) okruglo nula glasova! Od (po) trinaest mogućih. Baksuzna im bila trinaestica, verovatno. Za jednog su sa zaprepašćenjem konstatovali da ne ispunjava uslove za sudiju a kamoli za predsednika Okružnog suda, jer nije dovoljno stručan! Sad su se setili. Pošto je tolike godine “stručno” predsedavao sudom i većima, “neuslovno” glasao u tolikim krivičnim presudama?!

BTW. Po svoj prilici novi predsednik Okružnog suda biće treći prijavljeni kandidat, sudija Okružnog suda Obradović, sa nedostižnih osam glasova. Za njega bi se, bar, teško moglo reći da je korumpiran. O stručnosti bi se moglo suditi samo posredno, na osnovu stepena njegove saglasnosti sa pravnim dometima njegovog dosadašnjeg šefa, predsednika Okružnog suda.

2. A prema izvoru iz Nove Srbije, direktora Valjevske gimnazije (ex ministra, podpredsednika Narodne skupštine, predsednika Izvršnog odbora Nove demonkratije, predsednika Upravnog odbora IS Petnica, predsednika Rukometnog saveza, itd. itd.) u Skupštini Srbije su pokušali da izaberu za člana Nacionalnog prosvetnog saveta. Bezuspešno. Dobio dva glasa. A njegov protivkandidat, anonimus, oko dve stotine. Ma, za dlaku! – što bi se reklo u Liberalima Srbije.

Eto kako su trojica naših najistaknutijih sugradjana i D(O)S-ističkih valjevskih moćnika – isključivo zahvaljujući nesrazmenom doprinosu najboljeg medju njima – u Beogradu zapaženo osvojila ukupno dva glasa!
Mera za meru. nesrazmenom doprinosu najboljeg medju njima – u Beogradu zapaženo osvojila ukupno dva glasa!
Mera za meru.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…