Na sednici Vlade Srbije razmotrena je politička situacija na Kosovu i Metohiji. U radu sednice učestvovali su i predsednik Srbije Boris Tadić, ministar spoljnih poslova SCG Vuk Drašković i predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović. Na sednici je jednoglasno usvojen Zaključak o osnovama za učešće delegacije SCG na sednici Saveta bezbednosti UN 27. maja, koju će predvoditi Nebojša Čović. Naglašeno je da je potrebno ukazati na stvarno stanje u kojoj se nalazi srpska zajednica u Pokrajini. Posebno je istaknuto da ne postoji zaštita osnovnih prava Srba i nealbanaca, da nema slobode kretanja, da ne postoji ni elementarna zaštita njihove imovine i da su Srbi i dalje izloženi nasilju. Takođe, nije ostvaren povratak proteranog srpskog stanovništva, što potvrđuju i podaci UNMIK-a, prema kojima se u Pokrajinu vratilo oko 3% Srba.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Kofi Anan ocenio je da ni jedan od osam standarada koje je međunarodna zajednica postavila za Kosovo i Metohiju nije u potpunosti ispunjen, ali ipak predlaže da tokom leta počne sveobuhvatna procena njihove ispunjenosti.

Skupština Srbije odbila je ceo predloženi dnevni red jučerašnje sednice na kojoj je trebalo da se raspravlja o poverenju Vladi, trojici ministara i razrešenju predsednika paralmenta.

Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus izjavio je da će ulaganja u našu zemlju ove godine biti mnogo veća, jer Evropska banka za obnovu i razvoj obično više ulaže i radi u zemlji u kojoj održava godišnju Skupštinu. veća, jer Evropska banka za obnovu i razvoj obično više ulaže i radi u zemlji u kojoj održava godišnju Skupštinu.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…