“Uslovi koje Bajram Kosumi postavlja za početak razgovora, da ga Vlada Srbije tretira kao premijera susedne zemlje, izlaze iz sfere realnosti i zapravo samo služe da se dijalog neprestano odlaže”,saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima saopštila je da je u Vladu iz kabineta predsednika Vlade Kosova i Metohije Bajrama Kosumija stigla pisana izjava kabineta premijera Kosova, u kojoj se ističe da je tom kabinetu stigao zahtev za susret iz kabineta premijera Srbije Vojislava Koštunice.

Neophodno je strpljivim dijalogom pronaći kompromisno rešenje za Kosovo i Metohiju i to rešenje mora da obezbedi jednu vrstu proširene autonomije, zajednički je ocenjeno na sastanku premijera Srbije Vojislava Koštunice, predsednika Srbije Borisa Tadića i zamenika predsednika Srpske radikalne stranke Tomislava Nikolića.

Predsednik državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozar Marović izjavio je u Tivtu da državna zajednica SCG i Srbija imaju usaglašene stavove o rešavanju problema Kosova i Metohije.

Američki državni podsekretar Nikolas Berns ocenio je da treba nastaviti sa naporima na rešavanju političkog statusa Kosova i nazvao 2005. “godinom odluke za Kosovo”. Berns je rekao da će SAD na leto ponovno razmotriti da li su učinjeni koraci ka rešavanju političkog statusa pokrajine.

Vlada Republike Srbije je utvrdila Predlog amandmana na Ustavnu povelju državne zajednice Srbija i Crna Gora i Predlog zakona za sprovođenje amandmana na Ustavnu povelju državne zajednice Srbija i Crna Gora, a u skladu sa Sporazumom o izmeni Ustavne povelje, potpisanom 7. aprila 2005. godine u Beogradu.

Savet ministara Srbije i Crne Gore povukao je danas sa dnevnog reda sednice Skupštine državne zajednice Predlog zakona o merama prema imovini optuženih za ratne zločine pred Haškim tribunalom koji su u bekstvu, zbog velikog broja amandmana.

Spoljnopolitički savetnik predsednika Srbije Borisa Tadića, Vuk Jermenić, u sevdočenju pred Komitetom za spoljne poslove Predstavničkog doma Kogresa, usprotivio se davanju nezavisnosti Kosovu, ističući da bi se time narušio zajednički cilj svih — izgradnja bezbednog i prosperitetnog zapadnog Balkana.
ičući da bi se time narušio zajednički cilj svih — izgradnja bezbednog i prosperitetnog zapadnog Balkana.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…