Neophodno je strpljivim dijalogom pronaći kompromisno rešenje za Kosovo i Metohiju i to rešenje mora da obezbedi jednu vrstu proširene autonomije, zajednički je ocenjeno na sastanku premijera Srbije Vojislava Koštunice, predsednika Srbije Borisa Tadića i zamenika predsednika Srpske radikalne stranke Tomislava Nikolića.

Spoljnopolitčki savetnik predsednika Srbije Borisa Tadića, Vuk Jermenić, u svedočenju pred Komitetom za spoljne poslove Predstavničkog doma Kogresa, usprotivio se davanju nezavisnosti Kosovu, ističući da bi se time narušio zajednički cilj svih — izgradnja bezbednog i prosperitetnog zapadnog Balkana.

Američki državni podsekretar Nikolas Berns ocenio je da treba nastaviti sa naporima na rešavanju političkog statusa Kosova i nazvao 2005. “godinom odluke za Kosovo”.

Predsednik kosovske vlade Bajram Kosumi izjavio je u Prištini da će vlada Kosova”preduzeti potrebne aktivnosti” da njegov susret sa predsednikom vlade Srbije Vojislavom Koštunicom “stvarno bude i produktivan”.

Albanski ministar Kastriot Isljami razgovaraće u Beogradu sa domaćinom Vukom Draškovićem o bilateralnim i regionalnim pitanjima.

Oko 600 pripadnika specijalnih snaga od jutros čuva zgradu moskovskog Građanskog suda, gde se već četvrti dan čita presuda bivšem šefu ruske naftne kompanije “Jukos” Mihailu Hodorkovskom i njegovim poslovnim saradnicima Platonu Lebedevu i Andreju Krajnovu.

Tajkuni često otvaraju afere da bi poremetili vladu i političke odnose, ali treba se zapitati da li ti ljudi uopšte imaju kredibilitet da bilo koga pominju jer su i sami bili umešani i još su u mnogo toga, izjavio je ministar pravde Zoran Stojković.

Pojedine opštine u Srbiji, pre svega one male i sa nerazvijenom privredom, imaju velike probleme u funkcionisanju lokalne samouprave, jer iz republičkog budžeta ne stižu ni zagarantovana sredstva, tvrde predsednici nekih opština u centralnom delu Republike.
g budžeta ne stižu ni zagarantovana sredstva, tvrde predsednici nekih opština u centralnom delu Republike.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…