Predsednik Koordincionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović završio je razgovore u Moskvi sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovim, koji je ponovio da se Rusija zalaže za strogo poštovanje Rezolucije 1244, uključujući i odredbu o povratku izbeglih.

Odgovor portparola kosmetske Vlade na žalost govori da Kosumi uslovljava i odlaže započinjanje razgovora. Vlada Srbije uputila je konkretan poziv za razgovor, jer smo smatrali da je Kosumi izrazio stvarnu spremnost da otpočne dijalog.

U odgovoru premijera Kosova Bajrama Kosumija , na poziv predsednika Vlade Srbije Vojislava Koštunice da se sastanu 25. maja u Prizrenu, razgovori Beograda i Prištine se uslovljavaju zahtevom da Srbija prizna pozitivan razvoj koji je postignut na Kosovu. Kosumi u odgovoru ne navodi koja su ta “izuzetno pozitivna kretanja koja su se dogodila na Kosovu.

Podsekretar državnog sekretarijata za politička pitanja Nikolas Berns izneće u svedočenju pred Komitetom za spoljne poslove predstavničkog doma Kongresa, viziju Vašingtona za napredak ka trajnom miru na Kosovu, potvrdio je na konferenciji za novinare portparol Stejt departmenta Ričard Baučer.

Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković razgovaraće u Beogradu sa danskim ministrom inostranih poslova Perom Stigom Melerom, koji započinje trodnevnu posetu našoj zemlji.

U centru UNMIK za identifikaciju u Orahovcu započeo je proces identifikacije ostataka tela žrtava pronadjenih ove godine na lokacijama u Metohiji, potvrdio je za FoNet predsednik komisije Srbije i Crne Gore za nestala lica Gvozden Gagić.

Predsednik državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozar Marović i predsednik Hrvatske Stjepan Mesić razgovarali su danas telefonom, potvrđeno je Tanjugu u kabinetu predsednika Marovića.

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas raspravu o amandmanima na Predlog zakona o vladi.
Zakon jasno određuje odnos vlade i parlamenta i stvara uslove za uređenje fleksibilnije i delotvornije vlade u vršenju izvršne vlasti. dnos vlade i parlamenta i stvara uslove za uređenje fleksibilnije i delotvornije vlade u vršenju izvršne vlasti. @@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…