U odgovoru premijera Kosova Bajrama Kosumija , na poziv predsednika Vlade Srbije Vojislava Koštunice da se sastanu 25. maja u Prizrenu, razgovori Beograda i Prištine se uslovljavaju zahtevom da Srbija prizna “pozitivan razvoj koji je postignut na Kosovu”. Kosumi u odgovoru ne navodi koja su ta “izuzetno pozitivna kretanja koja su se dogodila na Kosovu”, ali kaže da ih priznaju države u okruženju.

U nastavku dvodnevnih konsultacija sa ruskim zvaničnicima o aktuelnoj situaciji na Kosovu i u regionu, šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović razgovaraće sa ruskim ministrom inostranih poslova Sergejom Lavrovom i šefovima spoljnopolitičkih odbora donjeg i gornjeg doma ruskog parlamenta Konstantinom Kosačovom i Mihailom Margelovom.

Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković razgovaraće u Beogradu sa danskim ministrom inostranih poslova Perom Stigom Melerom, koji započinje trodnevnu posetu našoj zemlji.

Portparol Stejt departmenta Ričard Baučer potvrdio je sinoć da SAD planiraju novu strategiju za rešavanje budućeg statusa Kosova.

U Mališevu, jugozapadno od Prištine, biće završena ekshumacija tela iz masovne grobnice, iz koje su dosad izvađeni posmrtni ostaci 11 ljudi za koje se pretpostavlja da su Srbi koji se vode kao nestali od 1998. godine.

Američke vlasti uhapsile su kubanskog emigranta i nekadašnjeg operativca američke obaveštajne službe CIA, traženog u Venecueli i drugim zemljama zbog dizanja u vazduh kubanskog aviona 1976. godine, javio je CNN.

Nemačka grupa “Kraftverk”, koja je početkom sedamdesetih godina uvela sintisajzere u popularnu muziku, održaće 13. juna koncert na beogradskom stadionu “Tašmajdan”, rekli su organizatori novinarima u Beogradu.
održaće 13. juna koncert na beogradskom stadionu “Tašmajdan”, rekli su organizatori novinarima u Beogradu.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…